British Airways: Rotterdam - London Heathrow, 19 november

24 november 2013

Op 19 november had ik een meeting gepland op de luchthaven Heathrow van London. De makkelijkste verbinding is dan vanaf Rotterdam met British Airways te vliegen. Deze optie was ook nog eens stukken goedkoper in vergelijking tot andere aanbieders vanaf Amsterdam en Düsseldorf. Ik betaalde voor een retour net 200 Euro.

Om 10.20 vloog ik met de BA411. De vlucht vertrok 5 minuten eerder dan aangegeven. Wat een heerlijk vliegveld is Rotterdam toch. Het vliegtuig, een A319, staat recht voor de deur. Je wandelt er (helaas in de regen) naar toe en kan zowel voor als achterin instappen.

Ik had stoel 10A bij de nooduitgang en koos voor de achterdeur. Het vliegtuig was slecht gevuld (circa 1/3 deel). Daar moest dus geld bij voor BA. De verzorging is prima; koekjes en koffie. Na Engeland bereikt te hebben opende de hemel en kregen we een prachtig uitzicht.

We waren echt te vroeg vertrokken, want we belanden in een "holding patern". Net ten Noorden van London City Airport gingen we rondjes draaien. Maar met het leuke uitzicht was dat geen probleem. Het is grappig om uit de lucht vliegtuigen te zien op stijgen. Na circa 10 minuten "wachten" begonnen wij met de approach voor Heathrow waarna wij keurig op tijd bij terminal 1 aanlegden.

Om 16.45 vloog ik vanaf terminal 1 met de BA 414 terug naar Rotterdam. Ik zat nu op stoel 5D van de A319. Weer had ik veel ruimte. De service bestond uit een zakje chips en een drankje. Deze vlucht zat zeker voor 2/3 vol. Dus hier kwam BA wat beter uit de kosten.

Een kwartier voor tijd landden wij op Rotterdam. Je bent snel bij de auto. Het parkeren is veel goedkoper dan op Schiphol en Düsseldorf. Eigenlijk is het gewoon ideaal als het verkeer rond Rotterdam niet zo slecht was. Goed comfort, goede service voor zo’n korte vlucht en een redelijke prijs. Eigenlijk is deze verbinding een aanrader voor wie op Heathrow of in Londen moet zijn.

Beide vluchten krijgen weer de maximale score: een 10.

E. Niemeijer

Bekijk ook de gedetailleerde beoordelingen van vluchten op Vluchtverslag.nl

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019