Corendon Airlines: Eindhoven - Bodrum, 28 mei 2013

20 januari 2014

Dinsdag 28 mei 2013, de dag waarop ik voor het eerst het luchtruim koos, de eerste keer in mijn 53 jarig bestaan. We (vriendin en ik) vertrokken vanaf Eindhoven Airport (EIN) naar Bodrum (BJV), met als eindbestemming Marmaris. De vlucht van Corendon Airlines stond voor 15:15 gepland, echter we vertrokken iets of wat later in de middag. Nadat we waren geboard moesten zo klein 20 minuten wachten, volgens de captain hadden ze geen toestemming voor de pushback.

Met als gevolg dat het wel best heet werd in het toestel, want geen motor geen airco.....Nadat de puchback gedaan was en de motoren waren gestart was het dan ook in een mum lekker koel in de cabine van de B737-800, en kon ik genieten van het uitzicht. Ik had via het reisbureau een raamplaats weten te bemachtigen Ik het geluk dat we via rwy 03 opstegen, dat was precies de richting die over mijn wijk ging.

Nadat we een uurtje onderweg waren begon ik toch wel enige last van te wel wat krappe beenruimte te krijgen, Maar daarin tegen was de view echt geweldig te noemen, vooral de Alpen maakten een fenomenale indruk. Om zeker te zijn van dat ook echt de Alpen waren wilde ik dit even vragen aan een van de stewards, echter deze reageerde nogal kortaf. Ze zouden het te druk hebben met het verkopen van de diverse versnaperingen. Die trouwens redelijk aan de prijs waren, en niet alles wat op de kaart stond was ook daadwerkelijk te verkrijgen.

Woensdag 5 juni was de dag dat we weer richting Eindhoven gingen, ‘s morgens om 03:30 uur werden we opgehaald met een klein busje van Corendon Airlines en maar Bodum gebracht. Het viel mij op dat deze reis een stuk korter was (z'n 60 min) dan de heenreis, die 80 minuten duurde). Bij aankomst was het inmiddels al weer licht geworden. Via de security check en paspoortcontrole en even langs de taxfree shop, en dan naar de gate.

De terug reis was oké en eigenlijk hetzelfde (verkoop van eten, drinken en sigaretten). Al met al een prettige ervaring om een mee te maken, maar toch ‘home sweet home’.

Cijfer: 5,5. 

E. van Veghel

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020