Estonian Air: Amsterdam - Tallinn, 26 augustus 2011

22 september 2011

Op vrijdag 26 augustus stond ik om 04.30 in de ochtend naast mijn bed om vlak daarna in de auto vanuit Groningen naar Schiphol te rijden. In de ochtend had ik de buienradar al even gecheckt om te kijken hoe het weer voor die dag zou worden aangezien ze voor bepaalde plaatsen veel onweer en regen voorspelden.

Nu stond mijn Estonian Air vlucht (OV174) gepland om 9.40 uur, en volgens de buienradar zou zo rond een uur of half negen de zwaarste buien zich boven Schiphol bevinden.

Om even na 7.00 uur was ik gearriveerd op P3, daarna snel met de bus naar de aankomsthal 1 om in te checken. Dit ging weer aardig vlot deze keer. Zodoende was ik rond 8.00 uur al bij de gate alwaar het vliegtuig een Canadair Regional Jet CRJ-900 reeds uit Tallinn was geland. Dit vliegtuig is een nieuwe type vliegtuig waar Estonian Air voor het eerst dit jaar mee vliegt. Het vliegtuig kan niet direct aan de "slurf" staan. Je moet een trap gebruiken om de gate te verlaten.

Even na 8.30 uur werd het steeds donkerder en donkerder boven Schiphol, in de verte begon het al te onweren etc. en er kwam zoveel regen naar beneden dat ik het vermoeden kreeg dat mijn vlucht vertraagd ging worden. Dit bleek ook wel want even voor 10.30 uur mochten we opstijgen.

De vlucht richting Tallinn verliep vlekkeloos, een klein broodje (keuze uit twee varianten) en de keuze uit koffie, thee en de gebruikelijke vruchtensapjes. Op stoel 20C had ik 79 cm beenruimte. Net genoeg voor iemand van 1.90m om een vlucht van 2.25 uur goed door te komen. Om circa 13.25 uur lokale tijd landde het vliegtuig op Lennart Meri Tallinn Airport.

Ik geef de vlucht een 8 omdat alles redelijk vlot verliep, ook doordat de opgelopen vertraging een beetje weer ingelopen kon worden.

Wietze L.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021