KLM: Amsterdam - Bonaire, 10 december 2010

25 januari 2011

Vrijdag 10 december vlogen we voor een vakantie naar Bonaire. Er kon gekozen worden voor een directe vlucht of een tussenstop op Sint Maarten (2 uur extra). Omdat de tijden van de vlucht KL763 met tussenstop beter uitkwamen hebben we daarvoor gekozen.

Het online inchecken is zoals bekend bij KLM zeer in orde. Dertig uur van tevoren kun je je zitplaats uitzoeken. Verbeterpunt bij de KLM zou zijn om een systeem te hanteren waar bij het aankopen van het ticket, al een zitplaats gereserveerd kan worden. Bij het online inchecken waren we zonder bijbetaling al op een premium economyclass stoel gezet, klasse!

Vertrek vanaf Schiphol ging dit keer minder vloeiend, de security begon zeer laat en met weinig tempo aan hun werk. Daarvoor was op de geplande vertrektijd(13:00) slecht 66 procent van de passagiers in de afgesloten ruimte bij de gate. Dit leverde uiteindelijk een vertraging op van ruim 45 minuten.

Door het vertrek van de kaagbaan een snelle take-off. De vlucht ging snel voorbij, we vlogen met de MD-11, welke standaard is op de vluchten naar Bonaire. Het personal entertainment van KLM is zeer in orde, wel is het een klein schermpje en is de bediening met de afstandsbediening niet prettig doordat die in de armsteun zit.

Het toestel was compleet vol, en daardoor ging de service langzaam. Wel was het boordpersoneel zeer vriendelijk en kwam na de lunch elk uur langs met drankjes.

Aankomst op Sint-Maarten ging prima, het werd net donker. Opviel is hoe dicht de huizen/gebouwen daar op de landingsbaan staan. Na een uur stil gestaan bleek er een technisch defect te zijn. Niet duidelijk was of het gemaakt kon worden en we mochten van boord de terminal in. Helaas bleek in de terminal nagenoeg alles gesloten.

Na een oponthoud van 2 uur (plus 1 uur reguliere stoptijd) bleek het probleem verholpen en konden we onze reis vervolgen naar Bonaire. Het laatste stukje vliegen ging zeer snel voorbij.

Kortom, een plezierige vlucht, jammer van de vertragingen op Schiphol en Sint Maarten. De vlucht krijgt daarom overall een 6,5.

Rogier

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020