KLM: Amsterdam - Buenos Aires, 30 november 2011

29 december 2011

Op 30 november 2011 vloog ik met de KL 0707 van Schiphol (AMS) naar Buenos Aires (EZE). De avond van tevoren heb ik tijdens het inchecken een upgrade naar Business Class erbij gekocht voor maar 197 euro per persoon. Dat leek me wel de moeite waard voor een vlucht van 14 uur en 10 minuten.

Na wat te hebben geshopt op het vliegveld even naar de Crown Lounge geweest, daar is ten minste een relaxte rookruimte waar je niet het idee krijgt dat je de rest van de vlucht naar een asbak ruikt.

Het boarden ging soepel en stoel 1A en 1C waren snel gevonden aan boord van de Boeing 777-200. Met tien minuten vertraging werden we bij de gate weggeduwd.

Ongeveer tien minuten na het opstijgen kwam de stewardess de cabine binnengelopen uit de galley met de mededeling dat ze een probleempje hadden. Er was geen kurkentrekker in de trolly meegeleverd, dus de keuze van de wijn zou beperkt zijn. Erg jammer, want ik had wel zin in een goed glas. Dus ben ik maar even de helpende hand gaan bieden en heb ik met mijn huissleutels iets van acht flessen opengemaakt. Tot groot vermaak van de pursers en stewardessen. De rest van de vlucht werd ik ook op mijn wenken bediend.

Net voor het landen kwam de hoofdpurser nog bij ons langs om een klein cadeautje aan te bieden namens de hele crew.

Prima landing en vijftien minuten voor tijd landen wij op EZE in Buenos Aires.

Kortom, een prima vlucht met het openmaken van flessen wijn als leuk tijdverdrijf.

Deze vlucht krijgt van mij een 8.

R. Versnel

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021