KLM: Amsterdam - Edinburgh, 21 augustus 2010

21 augustus 2010
Al jaren gaan wij ter gelegenheid van mijn verjaardag naar de wereldberoemde Militaire Tattoo in Edinburgh. Ook dit jaar was dat het geval. Na jaren dit met de boot gedaan te hebben, besloten we om dit jaar luxe te vliegen. We vertrokken zaterdag de 21e om 06.00 uur van huis. We wilden per trein, maar er waren werkzaamheden zodat mijn schoonzus ons even bracht naar Schiphol.


Omdat we thuis al hadden ingecheckt konden we direct naar gate D6 waar we per bus naar de gereedstaande Fokker 70 van KLM Cityhopper (KL 1277) werden gebracht. Het instappen ging zo vlot dat we om 8.10 uur de lucht in gingen.

Tijdens de vlucht werden we voorzien van koffie en een zakje met een wit en bruin broodje. De vlucht duurde een uur en twintig minuten, zodat we ruim op tijd landden op Edinburgh Airport. We hadden alleen een klein koffertje bij ons, zodat we meteen naar de uitgang konden. Buiten staan bussen die je in twintig minuten naar het centrum brengen.

Op de terugvlucht naar Amsterdam (22 augustus) wilden we na een kop koffie gaan inchecken, maar er stond zo’n grote rij dat we niet wisten waar het einde was. Dat ging erg rommelig, maar wat zagen wij: een apparaat waar we zelf een instapkaart konden afdrukken. Dat ging heel wat sneller, we konden zo de drukte omzeilen. We moesten nog wel een poos wachten.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/maps/ams-edi.jpg " alt="Foto: Great Circle Mapper "/>

Om 12.20 uur begon het boarden van KL 1280, een Boeing 737-900. Op tijd vertrokken en in de lucht weer voorzien van koffie en zoutjes, helaas geen broodje. Jammer hoor. De vlucht duurde een uur zodat we om 15.00 uur al op Schiphol waren. Eerst weer twintig minuten taxiën omdat we op de Polderbaan geland waren.

Beide vluchten geef ik een 8.

M. Braam

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020