KLM: Amsterdam - Hongkong, 17 januari 2016

5 februari 2016

Vandaag moest ik voor de tweede keer voor mijn werk naar Manilla. Dit keer vloog ik niet rechtstreeks maar via Hongkong. Het eerste stuk vloog ik met KLM, het tweede stuk met Cathay Pacific. Ik was ruim op tijd naar Schiphol gekomen. De paspoortcontrole verliep redelijk snel, maar de security check kostte wat meer tijd.

Het feit dat ik muntgeld in mijn portemonnaie had was verdacht. Dus werd mijn bagage aan een nader onderzoek onderworpen. Degene die dit onderzoek deed kon zelf ook wel om de situatie lachen. Ondanks de verlengde security check was ik ruim voor vertrektijd bij de gate. Het was al flink druk en ik zat achteraan bij de wachtruimte voor de gate. Daar was niets te verstaan van hetgeen tijdens de boarding procedure werd omgeroepen. Maar uiteindelijk verliep het boarden toch zonder problemen zodat we op tijd, d.w.z. rond kwart voor zes, konden vertrekken.

De vlucht KL887 werd uitgevoerd door de PH-BFF een oude Boeing 747-400 mixed configuration. Ik had stoel 43K helemaal achter in het toestel. Dat het toestel oud is, is ondanks opknapbeurten toch wel goed te zien aan het interieur. Zo'n uur na vertrek werd een warme maaltijd geserveerd. En die smaakte best goed. Daarna werd het licht gedimd om de passagiers die wilden slapen daartoe de kans te geven.

Door de krappe beenruimte kon ik echter weinig slapen maar gelukkig wel wat rusten. En af en toe keek ik naar de TV-serie op het toch wel heel erg gedateerde inflight enterainment system. Ruim een uur voor aankomst in Hongkong werd een warm ontbijt geserveerd. En opnieuw smaakte het goed. Onderweg werden er af en toe mededelingen gedaan, maar de geluidsinstallatie was zo slecht dat het nauwelijks te verstaan was. Alleen mededelingen vanuit de cockpit kwamen duidelijk over. Verder was het een rustige vlucht met af en toe lichte turbulentie.

Keurig op tijd landden we in Hongkong. Hoewel de luchthaven van Hongkong groot is, verliep het uitstappen en de grenscontrole bijzonder snel. Omdat ik nog verder moest naar Manilla behoefde ik geen bagage op te halen, dus of dat net zo snel en efficiënt gaat weet ik niet.

De vlucht krijgt van mij een 6 (oud toestel, slechte omroepinstallatie, matig scherm van IE en krappe beenruimte), Schiphol krijgt ook een 6 (vanwege security, slechte omroepinstallatie en grote afstanden) en Hongkong Airport krijgt een 9 (schoon, licht en efficiënt).

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017