KLM: Amsterdam - Lissabon, 8 januari 2012

16 januari 2012

Voor het werk moest ik een dag naar Portugal. Ik vloog met KLM. De heenweg met een Boeing 737-900, vlucht KL1697 die op zondagavond om 21:00 uur zou vertrekken. Deze Boeing 737-900 is in de SkyTeam-kleuren gespoten, ziet er leuk uit. Door een iets latere binnenkomst van de kist zal de vlucht zo'n tien minuten later vertrekken, een acceptabele vertraging.

Het boarden gaat vlot, ik schat dat de kist voor zo'n 75 procent gevuld is. We stijgen op van de Kaagbaan dus hebben we maar een korte taxirit nodig. Al vrij snel komen de dames langs met een wrap met kip die me prima smaakt. De vlucht verloopt soepel en even voor 23:00 uur local time landen we op Lissabon.

De terugvlucht is dinsdagochtend (10 januari), al om 07:15 uur dus vroeg uit de veren. Voor deze vlucht heb ik besloten maar een keer luxe te doen en voor 79 euro extra een upgrade naar business class gekocht. Achteraf bleek het wel een goede keuze want de kist zat dit keer bomvol.

Netjes op tijd de lucht in en al vrij snel komt de stewardess langs met eten en drinken. Ik kies voor het hartige ontbijt wat prima smaakt. Ruim voor schema landen we op de Polderbaan en dit keer dus wel een lange taxi rit voor de boeg.

Ik geef beide vluchten een 8.

J. van der Luijt

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021