KLM: Amsterdam - Londen, 19 december 2013

27 december 2013

Op de 19e december moest ik voor een vergadering op het vliegveld van London Heathrow even een dagje op en neer vanuit Amsterdam. Ik nam de eerste KLM vlucht van 07.15 uur. Dit was de KL1001. De vlucht werd uitgevoerd met een B737-800. Mij was stoel 9D toebedeeld. De kist was tot de laatste stoel uitverkocht. De vlucht vertrok bijna op tijd en landde 50 minuten later op Heathrow. Alles strak volgens plan. Op het eerste gezicht was er niets bijzonders aan deze korte vlucht maar toch wel!

De kleine gezagvoerder maakte er een geweldige show van. Eerst heette hij ons in de cabine (!) welkom checkte of iedereen wel in het goede vliegtuig zat en of iedereen wel zeker wist dat hij of zij naar London wilde. Onderweg was de man scheutig met leuke informatie wat er allemaal te zien was aan weerszijde van het vliegtuig toen wij Engeland binnen vlogen. Bij het verlaten van het vliegtuig stond hij bij de deur ons allemaal persoonlijk een prettige dag toe te wensen. Dit was nu eens een erg leuke Captain. De man zou in de showbizz niet misstaan!

De enige die er bekaaid af kwam was de purser. Deze man had weinig meer toe te voegen dan: “Maar dat had u al gehoord!” De catering bestond uit een donkerbruine boterham met eierensalade (die best redelijk smaakte) en een bekertje koffie (die dan weer te koud was). Mijn beoordeling voor het hoge entertainmentgehalte een 10!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019