KLM: Amsterdam - Praag, 13 december 2011

6 januari 2012

 Op 13 december vertrokken we naar Schiphol voor onze stedentrip naar Praag. We vlogen pas om 16:55 uur en we waren op tijd vertrokken dus konden we lekker rustig aan doen. We hadden al online ingecheckt, en eenmaal aangekomen op Schiphol konden we direct onze bagage afgeven door middel van de self-service automaten.

Dit werkte overigens prima en was erg duidelijk. Er stond personeel bij om één en ander te begeleiden als het toch niet goed ging.

Tegen 16:30 uur werden we bij de gate opgehaald met een bus, en werden we naar ons vliegtuig gebracht, een Fokker 70. Het vliegtuig is, zoals bekend, klein maar goed onderhouden. We vertrokken op tijd. Onderweg kregen we iets te drinken en te eten en toen was het alweer bijna tijd om te landen. Al met al een prima vlucht.

Op 18 december vlogen we terug met de KL1356, met vertrek om 14:10 uur. Helaas geen self-service check-in op de luchthaven in Praag, hier moesten we nog 'ouderwets' de bagage afgeven bij een balie. Wat opviel op deze luchthaven, was dat het zo ontzettend rustig was. Op Schiphol is het altijd erg druk en hectisch, hier was de sfeer erg relaxed. De rijen bij de douane stelden niets voor en ook achter de douane was bijna geen mens te bekennen.

Na wat vliegtuigspotting was het alweer tijd om te boarden en terug te vliegen naar Nederland. Ook op deze vlucht werd wat te drinken en een snack uitgedeeld. Door slecht weer boven Schiphol kon er niet direct worden geland, maar de piloot hield ons goed op de hoogte.

Conclusie: Fijne vluchten, alles verliep voorspoedig. Een 8.

H.V.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021