Lufthansa: Belgrado - Amsterdam, 27 januari 2014

4 februari 2014

Na een geslaagd weekend in Belgrado voor waterpolo op maandag 27-01 met Lufthansa via Frankfurt naar Amsterdam teruggevlogen. Hoewel de reis retour bij Swiss Air (heen via Zurich) was geboekt voerden Lufthansa CityLine en Lufthansa de terugvlucht uit. Deze was na een eerdere vlucht in mei vorig jaar opnieuw prima. 

Op tijd vertrokken we in een relatief leeg (Embraer 190 voor 70% gevuld) toestel met vlucht LH1407 vanaf het Nikola Tesla Airport in Belgrado naar Frankfurt. Hoewel de start en landing wat onrustig waren, was de rest van de vlucht kalm. Ik heb zelfs wat kunnen slapen, nam slechts een glaasje water, en voordat ik het wist waren we op Frankfurt waar ik ruim een uur overstaptijd had.

Dat bleek precies voldoende voor een rustige verplaatsing van terminals en ietwat later dan gepland (17.20 uur) vertrokken wij in een volle Airbus A320 met vlucht LH0998 vanaf Frankfurt. Opnieuw een rustige vlucht met, voor de verandering, een landing op de Polderbaan waardoor er nog even getaxied moest worden.

Al met al opnieuw geen klagen. Aangezien ik deze route meer dan eens zal afleggen en de non-stop route met Air Serbia vanwege de ongunstige tijden afvalt bewijst Lufthansa het perfecte alternatief te zijn met prima overstapmogelijkheden op München of Zurich heen, en Frankfurt terug.

De terugreis krijgt van mij een 8,5. 
Naam inzender bij de redactie bekend. 

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019