Martinair: Amsterdam - Sharm El Sheik, 14 maart 2005

14 maart 2005
Op maandag 14 maart 2005 vlogen wij met Martinair van Amsterdam naar Sharm El Sheik in Egypte op vlucht MP0313. Het inchecken op Schiphol verliep vlot en om 8.20 vertrokken we precies op tijd vanaf de Kaagbaan. We zaten op stoelrij 11 in de Airbus A320, vlak voor de nooduitgangen in het midden. De beenruimte was goed, maar door onze locatie in het vliegtuig konden de rugleuningen niet naar achteren. Op zich geen probleem, alleen klapten onze voorburen wél achterover, waardoor we wat krap kwamen te zitten.

De service aan boord was goed. Het aardige cabinepersoneel deelde eten (poffertjes) en drinken uit. Allemaal gratis, wat een pluspunt is van Martinair in vergelijking met bijvoorbeeld Transavia.

Tijdens de vlucht werd op de schermen boven ons hoofd een film vertoond van Mr. Bean. Toen de film was afgelopen konden we de hele vlucht kijken naar de landkaart, waardoor we precies wisten waar we vlogen. Erg leuk! De gezagvoerder vertelde ook tijdens de vlucht vaak waar we overheen vlogen en wat de weersverwachting was.

De tussenlanding in Aswan verliep vlekkeloos. We wachtten ongeveer een uur in het vliegtuig tot een deel van de passagiers was uitgestapt en er nieuwe passagiers aan boord kwamen. We vertrokken met een kleine vertraging omdat de gezagvoerder zo aardig was te wachten op een paar mensen die te laat waren. Best sympathiek vind ik, die mensen hadden anders een week hadden moeten wachten op de volgende Martinair-vlucht.

Ondanks de lichte vertraging kwamen we op tijd aan op onze eindbestemming, Sharm El Sheik.

Mijn cijfer voor deze vlucht is een nette 7.

R.K. (naam bij de redactie bekend)

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020