Ryanair: Charleroi - Boedapest, 27 april 2012

30 mei 2012

Op vrijdag 27 april gingen we voor een weekend naar de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Enig speurwerk leverde al snel op dat vliegen met Ryanair de goedkoopste optie was en we kozen voor Charleroi als vertrekluchthaven. We zouden deze vrijdag vliegen met FR8416 met vertrektijd 18:05, echter was op het tijdstip dat we zouden vertrekken nog geen Ryanair-vliegtuig aan onze gate te bekennen.

Naast onze gate taxiede concurrent Wizz Air wel al naar de startbaan met als bestemming…Boedapest! Na het wegvallen van Malev hebben beide maatschappijen de vluchten naar Boedapest opgeschroefd cq geopend. Met een vertraging van een dikke 10 minuten kwam het toestel toch aan en vervolgens werd door Ryanair alles uit de kast gehaald om de vertraging in te lopen.

Om 18:35 uur kozen we het luchtruim met een half uur vertraging. Bij Ryanair krijg je waarvoor je betaalt en daar is niks mis mee. Cabinepersoneel doet gewoon z’n werk en probeert met man en macht zoveel mogelijk te verkopen aan boord. De Boeing 737 zat nagenoeg vol. Na een klein anderhalf uur werd boven de Donau de landing ingezet om vervolgens met 5 minuten vertraging te landen op het vliegveld van Boedapest. We werden snel naar het uiteinde van terminal 2 getaxied, om vervolgens nog een hele wandeling te moeten maken over het platform alvorens de hal van de terminal te bereiken.

Maandag 30 april was het tijd voor de terugvlucht met FR6081 naar Brussels South Charleroi Airport, we vertrokken keurig op schema om 06:25 uur en vlogen wederom met een prachtige view boven Boedapest en volgden de Donau om vervolgens na het passeren van Wenen te moeten constateren dat het prachtige voorjaarsweer plaats had moeten maken voor een dik wolkendek. Dit keer was de Boeing 737 van Ryanair echter matig gevuld, navraag bij de vriendelijke steward leerde ons dat 120 van de 189 stoelen bezet waren.

Nadat we de landing hadden ingezet boven Luik duurde het niet lang alvorens we de grond schampten in Charleroi. De vlucht duurde anderhalf uur en was dus ruim voor op schema.

Beide vluchten beoordeel ik, ondanks de opgelopen vertraging op de heenreis, met een 8.

S. Pennings

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020