Ryanair: Keulen/Bonn - Rome (Ciampino), 26 april 2016

18 mei 2016

Eind april vanaf vliegveld Keulen/Bonn naar Rome gevlogen. Het vliegveld van Keulen is per auto gemakkelijk te bereiken en beschikt over genoeg parkeermogelijkheden dicht bij de Terminal. Ook de security ging behoorlijk vlot.

Echter hierna begon de chaos. Diverse keren van gate moeten wisselen, wat steeds slecht werd aangekondigd. Veel reizigers hadden geen idee welke kant ze op moesten en de gates die een verdieping lager liggen, zijn slecht bereikbaar met bagage. Er kan enkel gebruik gemaakt worden van een lange trap.

Na een chaotische boarding waarbij er wel zo snel mogelijk werd gewerkt, kon iedereen richting het vliegtuig lopen. Dit is gebruikelijk bij Ryanair, maar hier gebeurde dat bij meerdere vluchten tegelijk via hetzelfde pad. Iedereen moest zelf de bordjes volgen naar het juiste vliegtuig. Door de grote wandelafstand vertrok het vliegtuig uiteindelijk met 35 minuten vertraging. De vlucht zelf was prima voor Ryanair begrippen. In rij 33 is het mogelijk snel in en uit te stappen en verder is er tijdens de vlucht natuurlijk de hele verkoopshow met krasloten, parfum etc.

We vlogen iets sneller waardoor we uiteindelijk maar met een vertraging van 20 minuten landen op Rome Ciampino. Voor luchthaven Keulen/Bonn een 6. De informatievoorziening is echt matig, verder zijn de faciliteiten best goed. Vlucht Ryanair: 7. Prijs/ kwaliteit verhouding prima. Jammer van de 20 minuten vertraging, maar kan gebeuren.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017