Continental Airlines: Amsterdam - McAllen, 15 januari 2011

3 maart 2011

Zaterdagochtend 15 januari meld ik mij om 7.00 uur, drie uur voor vertrek, op Schiphol bij de balie van Continental Airlines. Bij het boeken van de vlucht op hun website heb ik al stoelen uitgezocht, wat erg prettig is. Het inchecken verliep snel, mede omdat ik op tijd was. Na het inchecken door de douane en richting gate G4, waar de Boeing 767-400 al gearriveerd was.

Na even wachten ging een uur voor de geplande vertrektijd de incheckprocedure van start, dat wil zeggen dat iedere passagier geïnterviewd werd en vervolgens door de bodyscanner mocht. De software geeft vervolgens aan of en op welke plaatsen van het lichaam het personeel nog een persoonlijke check moest doen.

Ruim op tijd begon het instappen, wat vlotjes verliep en exact op tijd vertrok het vliegtuig van de gate. Na een korte rit naar de Kaagbaan steeg het vliegtuig direct op, om direct in de wolken te verdwijnen. De service was redelijk, vooral omdat het persoon wel erg plichtsmatig het werk verrichte, spontaniteit was ver te zoeken. De eerste anderhalf uur was er wat turbulentie omdat we maar in de wolken bleven vliegen, die dus erg hoog hingen. Vervolgens over de zuidpunt van Groenland, met een mooi uitzicht over Canada, Chicago zo richting Houston. Veel bewolking onderweg dus weinig te zien boven land.

Precies op schema zetten de piloten de landing en na een kwartiertje rijden stonden we keurig op tijd aan de gate op Houston Intercontinental. Het duurde even voordat we konden uitstappen, maar toen ik uit het vliegtuig was ging het allemaal erg snel. Bij de douane stond gelukkig geen lange rij. Uiteraard kost het wat tijd, maar mijn eerdere positieve ervaringen in Houston werden weer bevestigd. Ik had drie uur de tijd voor mijn overstap. Maar eerst de koffer ophalen, vervolgens weer afgeven, weer een check, die met veel humor door de dienstdoende TCA agenten werd uitgevoerd (wat de sfeer ten goede kwam) en toen had ik nog twee uur over tot mijn volgende vlucht.

Naar McAllen
Twee uur wachten is in Houston in terminal E geen probleem. Veel glas, dus je kan veel zien, en een aantal gelegenheden om te zitten, wat te drinken en te eten. Ruim op tijd begon het boarden van de Boeing 737-700, en omdat dit vliegtuig slechts halfvol was vertrokken we ruim op tijd. Na een korte rit naar de startbaan stegen we op in zuidelijke richting.

Iedere hoofdleuning heeft een eigen TV scherm, maar voor gebruik hiervan moet betaald worden. Vervelend was dat alle schermen aan stonden, ook waar geen passagiers zaten. Deze bleven de hele vlucht ook aan staan.

Tijdens de vlucht werd het al snel donker en na drie kwartier werd de landing ingezet. De bewolking hing laag en het regende wat, dus pas op het laatste moment was de grond te zien. Na een mooie landing reden we naar een van de gates van het kleine vliegveld van McAllen waarna ik na vijn minuten al bij de bagageband stond. Daar stond ook familie mij op te wachten.

Eindcijfer voor de eerste vlucht: 7. De tweede vlucht geef ik een 8.

D.R. Harting

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen