Continental Airlines: Keulen - Newark, 20 april 2008

20 april 2008
Op zoek naar een betaalbare manier om naar de US te vliegen ben ik dit jaar al twee keer bij Continental Airlines vanuit Keulen terechtgekomen. Met retourprijzen rond 500 euro naar steden in het oosten of midden van de VS is deze route de laatste tijd erg interessant. Zo ook nu, een retourtje Keulen - North Carolina via Newark voor 513 Euro, niet slecht.

Continental Airlines is de enige Amerikaanse carrier die ook op kleinere luchthavens in Europa rechtstreeks vliegt. Het biedt vanaf Keulen/Bonn de enige verbinding met de VS. De vlucht van Keulen naar Newark wordt dagelijks met een single-aisle Boeing 757 uitgevoerd. Een relatief klein toestel voor de lange vlucht, en ook niet de nieuwste in de CO-vloot.

Op deze koude dag in april was het toestel lang niet vol. Inchecken ging derhalve erg vlot. Er is een kleine, maar gloednieuwe internationale terminal waar je het best uithoudt tijdens het wachten. Douane verliep ook vlot en een half uur voor vertrek begon het boarden, keurig op tijd.

Ik had bij de reservering al plaatsen bij de nooduitgang gereserveerd (tip: zoek je plaatsen via seatguru.com) en had derhalve meer dan voldoende beenruimte. De eerste paar rijen in economy hebben daarnaast ook 110V stopcontacten, zodat je de hele reis gewoon kunt laptoppen.

Stoelen zijn verder vrij standaard voor long-haul economy. De 3-3 indeling geeft de indruk dat je in een klein vliegtuig zit.

Maaltijdservice is in vergelijking met andere Amerikaanse maatschappijen bovengemiddeld. Maaltijden zijn smakelijk en groot genoeg. Voor alcoholische dranken dient 5 dollar te worden betaald, andere drankjes zijn gratis. Tijdens de vlucht komt men erg vaak langs met water en sap.

Inflight entertainment is van het ouderwetse soort, met uitklapbare monitoren boven de stoelen, op elke vierde rij. Men vertoont hier nieuws, een paar films en wat afleveringen van series. Films op deze vlucht waren al minimaal 5 jaar oud, dus als je ze al hebt gezien heb je pech.

Vlucht verliep verder probleemloos en we kwamen op tijd bij terminal C in Newark aan. De paspoortcontrole blijft hier een kwestie van geduld in de lange rijen. Ook de bagage duurt in Newark altijd erg lang.

Kortom: Continental biedt met haar verbinding tussen Keulen en New York en de vele doorverbindingen daarvandaan een prima optie voor Nederlandse reizigers naar de VS. Bovendien zijn de prijzen op deze route vaak erg scherp en de rit naar Keulen (ook nog erg goedkoop parkeren!) meer dan waard.

Cijfer: 7

R. Timmermans

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020