Delta Airlines: Amsterdam - Newark, 23 februari 2014

4 maart 2014

Zondag 23 februari 2014 vlogen wij voor een vakantie in de USA van Amsterdam naar Newark. Door een aanbieding via de Facebook pagina van KLM konden wij voor een bijzonder lage prijs een economy class ticket aanschaffen. De dag voor vertrek hadden we al online ingecheckt, dus op Schiphol was het alleen nog maar een kwestie van koffers afgeven. Dit verliep allemaal erg soepel, evenals het passeren van de douane.

Kort voor vertrek nog even wat gegeten en gedronken waarna we snel naar gate E18 konden waar vlucht DL79 al klaar stond, een Boeing 767-300 van Delta Airlines. De security check verliep ook vrij ontspannen en al snel konden we aan boord. Het vliegtuig zat geheel vol, en het was weer een hele tour om alle handbagage in de overhead bins te krijgen. Toch lukte het, en het toestel vertrok keurig op tijd en steeg op via de Kaagbaan. Na een scherpe bocht te hebben genomen richting Noordzee was het verder een rustige vlucht, met weinig turbulentie, vlak onder Groenland door. Boven Canada was het mooi helder waardoor ijs en sneeuw goed te zien waren.

Onderweg werd er wat summiere, meestal onverstaanbare, informatie gegeven. Het inflight systeem werkt niet bij iedereen even goed, een aantal mensen kregen hiervoor een tegoedbon van 15 dollar. Wel fijn was de touchscreen bediening. Geen gedoe dus met bediening in de armleuning. De bemanning en de maaltijden hebben verder geen grote indruk achter gelaten, niet positief en niet negatief. Vlak voor de schematijd werd de landing ingezet en met links een schitterend uitzicht over Manhattan zette de piloten het vliegtuig na 8 uur vliegen keurig op Newark neer. Al snel stonden we bij de gate en wat wij al jaren niet meegemaakt hadden, goed een uur na de landing stonden we al bij onze huurauto.

Eindcijfer: 7

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen