Northwest Airlines: Amsterdam - Detroit, 30 augustus 2006

30 augustus 2006
Tegen 7 uur aangekomen op Schiphol, alwaar ik direct mijn koffer kon afleveren bij een 'drop-off'-balie. Een dag eerder had ik via het internet ingecheckt voor vlucht NW67 naar Detroit, vertrektijd 10:10 uur. Een week na het verhoogde terreuralarm was ik op alles voorbereid en verwachte lange wachtrijen, maar dat viel allemaal mee. Alleen dit keer geen bezoek aan de tax-free shops.

Anderhalf uur voor vertrek naar gate E5. Hier werd eerst je paspoort gescand, vervolgens een persoonlijke gesprekje met een veiligheidsbeambte en tot slot de securitycheck (de schoenen mochten aanblijven).

Al met al viel het wel mee. Een uur voor vertrektijd begon het instappen. In de zilveren Airbus A330-300 had ik stoel 11J uitgekozen, een prima raamplek voorin 'coach-class'.

Ruim 40 minuten na de geplande vertrektijd konden we het luchtruim kiezen. Vlak na de start wordt er een drankje en het bekende zoutje uitgedeeld. Bij veel Amerikaanse maatschappijnen dient er voor alcoholisch drank betaald te worden, bij NW is de drank gratis.

Daarna volgde de lunch: chicken or pasta? Ik koos voor de pasta van Heinz. De smaak was goed.

De A330 van NW zijn uitgerust met audio and video on demand entertainment; keuze uit tientallen films, tv series en muziek. De vliegtijd van ongeveer 8,5 uur vliegt dan ook voorbij.

Halverwege de vlucht een schitterend uitzicht op het zuidpuntje van Groenland en met zichtbare ijsbergen in het water. Een uur voor landing vliegen we over een van de grote meren die op de grens liggen van Canada en de Verenigde Staten.

Kort voor de landing krijgen we nog een broodje en een ijsje. De verzorging aan boord is uitstekend en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Tegen 13:00 uur wordt de landing ingezet. Met nauwelijks vertraging komen we aan op Detroit. NW en partners gebruiken hier een nieuwe en ruim opgezette terminal.

De paspoortcontrole verliep redelijk vlot en na een half uur kon ik op zoek naar mijn aansluitende vlucht naar Newark.

Cijfer vlucht: 8

R. Amoureus

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020