United Airlines: Amsterdam - Chicago, 4 augustus 2006

4 augustus 2006
Vanwege de strenge maatregelen die de laatste tijd zijn getroffen moesten we al vroeg op Schiphol zijn. Drie uur vantevoren, om 8.00 uur 's morgens, stonden we met z'n allen bij de incheckbalie voor vlucht UA909. Het was nogal rustig dus we waren zo ingecheckt. Maar helaas, geen geluk bij de douane. Hele lange rijen. Maar tot onze verbazing waren we er snel doorheen. Nu nog even lekker taxfree shoppen en dan op weg naar het vliegtuig. We vlogen in een Boeing 767-300. Niet het vliegtuig waar ik in wilde zitten. Ik zou liever in de Boeing 777-200 zitten, die is veel ruimer.

Wij vlogen, zoals gewoonlijk, Economy Class. Maar tot onze verbazing bleken het Economy PLUS stoelen te zijn. Dat is heel goed te doen, zelfs al zit je in het midden. Na dat we het ons allemaal comfortabel hadden gemaakt en klaar zaten om op te stijgen bleek dat we niet weg mochten vanwege het noodweer op zee.

Ruim een uur staan wachten tot dat we eindelijk mochten. Maar dit soort dingen kun je de maatschappij niet kwalijk nemen. Als verzorging kwamen ze wel drinken langs brengen. Dat was wel fijn. Na goed opgestegen te zijn was alles prima in orde. Lekkere comfortabele stoelen en een fijn inflight entertainment system. De nieuwste films waren er, allemaal te bekijken op een eigen schermpje.

Het eten was goed te doen en zeker niet slecht. En zeer vriendelijke stewardessen en stewards aan boord. Na een stuk geslapen te hebben bleek dat we nog maar een uurtje verwijderd waren van Chicago. Voor het landen krijg je altijd een klein doosje met daarin een Twix een broodje en een watertje. Dat is voor jou dan de lunch. We kwamen een half uurtje later aan dan gepland maar dat was voor ons toch niet zo erg want we moesten nog twee uur wachten op onze aansluitende vlucht naar Vancouver.

Mijn cijfer voor deze vlucht: 9.

R. N.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020