US Airways: Amsterdam - Toronto, 20 juni 2013

13 juli 2013

Na vele toch wel negatieve reviews gelezen te hebben op internet, toch besloten om een ticket te boeken bij US Airways, voor mijn vakantie naar Toronto vanaf Amsterdam. Met een overstap in Philadelphia zou de reis 17 uur duren. De US Airways Boeing 757-200 stond ruim op tijd klaar bij gate E4. Nadat alle passagiers één op één ondervraagd waren door beveiligingspersoneel, wat tegenwoordig gebruikelijk is op alle vluchten naar de Verenigde Staten, begon het boarden precies op tijd. Om 10.30u pushback bij de gate, waarna we om 10.50u, precies op tijd, opstegen vanaf de polderbaan.

De Boeing 757-200 is een (te) klein vliegtuig voor een transatlantische vlucht vind ik persoonlijk, en zeker deze van US Airways is niet het meest fijne toestel om de oceaan mee over te steken. Het ontbreken van een persoonlijk entertainment system, maar 2 wc's voor de economy class en wat verouderde stoelen. Daar in tegen is het vluchtpersoneel heel vriendelijk en zowel van Nederlandse als van Amerikaanse nationaliteit. Na ander half uur werd een maaltijd geserveerd, kip met rijst. Een standaard vliegtuigmaaltijd, maar van goede kwaliteit. Dit viel me alles mee. Het vlucht personeel komt vaak langs met fris, water, koffie, thee en wat snacks. Voor landing in Philadelphia werd wederom een warme snack geserveerd, een pizzapunt. Deze was zeer smakelijk.

Aankomst in Philadelphia was op tijd. Nadat ik door de douane was, wat erg vlot ging tot mijn verbazing, moest de bagage geclaimd worden. Hierna kan je je ruimbagage meteen weer op een bagageband leggen, voor de volgende vlucht. Ook dit ging erg snel en soepel. Internationale vluchten van US AIrways komen aan op de A-terminal. Ik had een vervolgvlucht naar Toronto, met US Airways Express vanaf de F-terminal. Er rijden pendelbussen, iedere 10 minuten. De F-terminal is nog in aanbouw, dus niet veel te beleven.

De 1 uur durende vlucht vanaf Philadephia naar Toronto werd uitgevoerd met een CRJ-200. Vertrek op tijd. Na take-off werd er een drankje uitgedeeld en een kleine snack. De landing was prachtig, aangezien die approach langs downtown Toronto loopt. Als je aan de rechterkant van het vliegtuig zit, heb je een prachtig uitzicht op de CN Tower en Rogers Centre. US Airways Express komt aan op Terminal 1. Zoals verwacht, door vorige trips naar Canada, vergt de Canadase douane meer moeite en vooral tijd.

Mijn ervaring met US Airways is alles meegevallen, en door alle horrorverhalen op internet over US Airways wilde ik graag mijn verhaal doen. Ik geef deze reis een 7,5.

R. Hoekstra

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen