Jan Cocheret: Krimp

13 april 2023

De BBB heeft dankzij GBV de verkiezingen dik gewonnen. De BoerBurgerBeweging is de enige politieke partij die GBV gebruikt om echte oplossingen te vinden voor al onze problemen. Stikstof, Groningen, corona, het maakt niet uit. Eerst terug naar de oorzaak van het probleem om vervolgens alle onzinnige regels en beleid die tot nepoplossingen hebben geleid, even te parkeren. Met GBV kijken ze dan opnieuw naar realistische oplossingen. 

extra add 1ste alinea: 
1

Al tijdens mijn eerste stapjes in de grote luchtvaart, kreeg ik van een wijze Boeing-instructeur de beste tip om onze schijnbaar zeer gecompliceerde wereld terug te brengen tot begrijpelijke kost met iets dat zelfs ik kon begrijpen: “GBV, Gezond Boeren Verstand!” Als je dat niet gebruikt, vlieg je dankzij ingewikkelde wetten en regels, als een zombie met tegenwind in dichte mist door bergachtig terrein. Uiteindelijk kom je alleen veilig thuis als je ook je GBV gebruikt.

Den Haag roeptoetert dat de luchtvaart in Nederland moet krimpen. Beleid, regels en hersenkronkels hebben dit besluit gebaard. Maar kijk aan! Gezond Boeren Verstand helpt ons ook hier om alles weer terug te brengen tot de kern en te kijken wat er écht aan de hand is. Luchtvaart is in ruim honderd jaar uitgegroeid tot de allerbeste vorm van vervoer, waar de gehele mensheid graag gebruik van maakt. Het is veilig, efficiënt, betaalbaar en gebruikt ook nog eens extreem weinig infrastructuur. Op geen enkele andere manier kun je binnen 24 uur iedere stad op aarde bereiken. Alles wat beweegt kost energie, maar de luchtvaart verbruikt per passagier op iedere afstand veruit de minste hoeveelheid energie. Dat is trouwens één van de redenen waarom de bijdrage aan de vervuiling ook minimaal is vergeleken met iedere andere vorm van vervoer. Als innovatie ergens zichtbaar is, dan is het in de luchtvaart.

Beperking van de vliegbewegingen in Nederland is een oplossing voor een niet bestaand probleem. Dat juist de BBB in haar programma deze oplossing ondersteunt, maakt duidelijk dat de partij nog niet overal het GBV heeft ingezet. Ik hou het op een BBBBF, een BoerBurgerBeweging Beginners Foutje. De meeste mensen willen juist méér reizen. Als je GBV gebruikt, dan weet je dat luchtvaart daarvoor de beste oplossing biedt. Daarom blijft de luchtvaart sowieso groeien. Als je lokaal gaat inperken, dan gaan we toch met auto, trein of brommer de grens over om ergens anders het vliegtuig te pakken. De mensheid wil meer reizen, net zoals we meer kamers met meer lampjes en meer elektronica in onze huizen willen. Natuurlijk heb je aan één lamp en één computer in de woonkamer en één lamp in de keuken genoeg, maar wie ziet dat als een realistische oplossing?

Laten we ervoor zorgen dat we als mensheid niet blijven stilstaan in onduidelijke, onmogelijke en onbegrijpelijke wetten, regels en aannames, maar elke uitdaging met Gezond Boeren Verstand te lijf gaan!

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen