coronacrisis

Japan blokkeert toegang voor buitenlanders om nieuwe coronavariant

27 december 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Japan verwacht een uitzonderlijk rustige nieuwjaarsvakantie omdat de regering vanaf maandag 28 december buitenlandse bezoekers de toegang tot het land ontzegt. Ook wordt het vliegen binnen Japan ontmoedigd.

Coronabehandeling Regeneron krijgt goedkeuring FDA

22 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - De coronabehandeling van Regeneron Pharmaceuticals is door de U.S. Food and Drug Administration goedgekeurd bij milde tot gematigde gevallen. Dit werd zondag bekend.

Reisadvies voor Duitsland weer aangescherpt

15 oktober 2020 | Door: 
Sandra Kooij

DEN HAAG - Het reisadvies voor Duitsland is weer aangescherpt, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook inwoners uit de provincie Zeeland moeten, net als alle andere Nederlandse provincies, vanaf nu een negatieve coronatest tonen bij aankomst in Duitsland.

Ook Zwitserland krijgt oranje reisadvies

25 september 2020 | Door: 
Sandra Kooij

DEN HAAG - Vanaf 28 september geldt er in Zwitserland een tiendaagse quarantaineplicht voor Nederlandse reizigers, vanwege het toenemende aantal besmettingen in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken past daarom het reisadvies aan van geel naar oranje.

ANVR dagvaardt airlines wegens uitblijven terugbetalingen

8 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

LEUSDEN - De ANVR start met het dagvaarden van luchtvaartmaatschappijen vanwege het uitblijven van terugbetalingen. Royal Air Maroc is als eerste aan de beurt. Diverse airlines verschuilen zich volgens de brancheorganisatie achter allerlei excuses, terwijl passagiers recht hebben op terugbetaling bij een niet uitgevoerde vlucht.

United schrapt 2.850 cockpitbanen als overheidssteun uitblijft

27 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines maakte donderdag bekend dat ze dit jaar 2.850 banen voor piloten zal moeten schrappen als de regering geen hulppakket uitbreidt om de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te helpen, door de loonkosten voor nog eens zes maanden te dekken.

Heel Spanje en delen van Frankrijk krijgen oranje reisadvies

24 augustus 2020 | Door: 
Sandra Kooij

DEN HAAG - Heel Spanje, Monaco, delen van Frankrijk en de Schotse stad Aberdeen krijgen vanaf middernacht een 'oranje' reisadvies, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reden hiervoor zijn de verslechterde coronasituaties ter plekke.

Brussels Airlines lijdt 182 miljoen euro verlies

6 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

BRUSSEL - Ondanks veel kostenbesparende maatregelen heeft Brussels Airlines een verlies van 182 miljoen euro geleden in het eerste halfjaar van 2020. Door het coronavirus vervoerde de Belgische luchtvaartmaatschappij tussen januari en juni veel minder passagiers en daalden de inkomsten drastisch.

KLM: geen plannen om de vloot in te krimpen

31 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM is niet van plan om de luchtvloot in te krimpen. De luchtvaartmaatschappij moet door de coronacrisis fors snijden in netwerk en personeelsbestand, maar het aantal vliegtuigen blijft vooralsnog in tact. “We moeten flexibel blijven”, zegt topman Pieter Elbers desgevraagd.

Eerste positieve resultaten coronavaccin AstraZeneca

20 juli 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het vaccin tegen Covid-19 dat AstraZeneca ontwikkelt samen met de Universiteit van Oxford laat eerste positieve resultaten zien. Dit werd maandagmiddag bekend.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen