Oekraïne

AirBaltic zet extra toestellen in op routes tussen Oekraïne en de Baltische staten

14 februari 2022 | Door: 
Niek Vernooij

RIGA - AirBaltic zet de komende dagen extra vluchten in tussen Kiev en Riga. Hiermee reageert de Letse luchtvaartmaatschappij op de sterk gestegen vraag naar tickets vanuit Oekraïne nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken inwoners van Letland opriep om het land te verlaten.

Probleem voor Ukraine International Airlines: vliegtuigen niet langer verzekerd

14 februari 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

KIEV - Ukraine International Airlines heeft een groot probleem, nu verzekeraars de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij niet langer willen verzekeren. Achter de schermen wordt nu koortsachtig onderhandeld om de assuradeuren op andere gedachten te brengen.

Vluchten Wizz Air vanaf Eindhoven naar Oekraïne gaan gewoon door

14 februari 2022 | Door: 
ANP / Reismedia

EINDHOVEN - Wizz Air blijft gewoon vliegen op Oekraïne. De prijsvechter raadt reizigers wel aan om regelmatig te checken of er updates zijn, omdat het bedrijf de situatie in het land nauwlettend in de gaten houdt. De eerstvolgende vlucht van Wizz Air vanaf Eindhoven naar de hoofdstad Kiev vertrekt maandagmiddag om 16.05 uur.

Oekraïne trekt honderden miljoenen uit voor garanties luchtruim

14 februari 2022 | Door: 
ANP

KIEV - Oekraïne heeft omgerekend ruim 520 miljoen euro uitgetrokken om te zorgen dat luchtvaartmaatschappijen over het land blijven vliegen. Dat geld is bedoeld om garanties te geven nu volgens het land verzekeringsmaatschappijen huiverig worden. De spanning rond Oekraïne liep afgelopen weekeinde verder op nadat de Verenigde Staten hadden gewaarschuwd dat een Russische inval van het land ieder moment kan plaatsvinden.

Oekraïne houdt luchtruim open, ondanks crisis

13 februari 2022 | Door: 
ANP

KIEV - Oekraïne belooft zijn luchtruim open te houden voor internationaal verkeer, ondanks hoogopgelopen spanningen met buurland Rusland. Volgens het Westen dreigt er binnenkort zelfs een invasie. Maar de Oekraïense regering ziet dat anders.

Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen blijven voorlopig naar Kiev vliegen

13 februari 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

KIEV - Terwijl KLM sinds zaterdag niet meer tussen Schiphol en Kiev vliegt, blijven andere buitenlandse luchtvaartmaatschappijen de Oekraïense hoofdstad voorlopig volgens het reguliere schema bedienen. KLM is op dit moment de enige die vluchten heeft geschrapt.

KLM stopt met vluchten naar en van Oekraïne

12 februari 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM stopt per direct met vluchten naar en van Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Er staat voor zaterdagavond een vlucht gepland, maar die wordt niet uitgevoerd, laat een woordvoerster van de maatschappij weten aan dit medium.

Code rood voor Oekraïne: Nederlanders opgeroepen het land te verlaten

12 februari 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DEN HAAG - Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken roept alle Nederlanders op te vertrekken uit Oekraïne. "De veiligheidssituatie was al zorgelijk, en is de afgelopen dagen steeds verder verslechterd. In overleg met de verschillende bondgenoten neem ik nu deze stap en roep alle Nederlanders op Oekraïne te verlaten."

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen