Home

Klimaatactivisten voeren actie in zwembroek op Schiphol

19 juni 2021 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagochtend een einde gemaakt aan een protest van Extinction Rebellion op Schiphol. De milieuactivisten hadden vliegtickets gekocht om langs de paspoortcontrole te kunnen komen en in badkleding te protesteren tegen de bodemprijzen van onder meer Ryanair.

Analyse: geen plek voor Boeing 777X in plannen Etihad Airways

19 juni 2021 | Door: 
Dhierin-Perkash Bechai

SCHIPHOL - Airbus kondigde begin 2019 aan te stoppen met de productie van de Airbus A380. Dat betekent niet het einde van alle A380-vluchten, maar is wel slecht nieuws voor liefhebbers van de superjumbo, én voor het toekomstperspectief van de Boeing 777X bij Etihad Airways.

Surinam Airways in de knel: geld is op en vliegtuigen zijn weg

19 juni 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARAMARIBO - Donkere wolken pakken zich samen boven Surinam Airways (SLM). De Surinaamse luchtvaartmaatschappij zit diep in de schulden, en verloor binnen een tijdsbestek van enkele maanden de volledige luchtvloot. 

LVNL wil aantal luchtruimschendingen door sportvliegers terugdringen

19 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) vraagt recreatieve vliegers om deze zomer extra op te letten. Met mooi weer zijn er meer sportvliegtuigen in de lucht en komt het vaker voor dat zij -  vaak per ongeluk - zonder toestemming gecontroleerd luchtruim binnenvliegen.

Den Helder Airport ook in de toekomst relevant voor offshore-industrie

19 juni 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DEN HELDER - Helikoptervluchten blijven ook op de lange termijn nodig voor de offshore-industrie. Dat concludeert bureau To70, dat uitgebreid onderzoek deed naar de toegevoegde waarde van helikopters ten opzichte van schepen die worden ingezet naar windmolenparken in de Noordzee. 

Air France ontvangt tiende nieuwe Airbus A350

19 juni 2021 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France heeft deze week haar tiende Airbus A350 opgehaald bij de fabriek in Toulouse. De Franse luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 38 exemplaren besteld, in het kader van een grote vlootvernieuwing waarbij de A340 en A380 het veld moesten ruimen.

Boeing 737 MAX 10 voltooit eerste testvlucht

19 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft een succesvolle eerste testvlucht gemaakt met de 737 MAX 10, de langste versie van de MAX-serie. Het is de bedoeling dat de eerste exemplaren van het type, waarvoor al bijna 500 orders werden genoteerd, in 2023 worden afgeleverd.

Air France test coronapaspoort op vluchten naar Barcelona en New York

19 juni 2021 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France is begonnen aan een proef met de zogeheten IATA Travel Pass. Reizigers op vluchten van Parijs naar Barcelona en New York kunnen het digitale coronapaspoort gebruiken om aan te tonen dat ze aan alle benodigde testvereisten voldoen.

Overig nieuws

Overig nieuws

TUI verbindt Avignon vanaf nu met de Lage Landen

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

AVIGNON - In vergelijking met de luchthaven van Avignon is zelfs Groningen Airport Eelde een megadrukke hub. Sinds de ondergang van Flybe heeft het vliegveld namelijk geen enkele lijndienst meer, maar daar komt vandaag verandering in: TUI start een route uit Antwerpen.

Alaska Airlines onthult Pride-vliegtuig

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

PORTLAND - Alaska Airlines heeft deze week een speciaal Pride-kleurenschema onthuld op één van haar Airbus A320’s. De luchtvaartmaatschappij is naar eigen zeggen de eerste in de Verenigde Staten die met een LHBT-nogwatlettersentekens-vliegtuig komt.

Vliegbasis Eindhoven zegt sorry voor laagvliegend vrachtvliegtuig

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Vliegbasis Eindhoven heeft excuses aangeboden aan inwoners van Eindhoven die vrijdagochtend een Ilyushin Il-76 laag over hun huis hoorden vliegen. De bemanning van het  Azerbeidzjaanse vrachtvliegtuig week af van de gebruikelijke vertrekroute en is op de vingers getikt.

Spektakel op Rotterdam Airport: opnames voor bioscoopfilm en DJ-show

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Hoewel het vliegverkeer langzaam aantrekt, is het nog altijd een stuk rustiger dan normaal op Rotterdam The Hague Airport. Daardoor is er ruimte voor activiteiten die je normaal niet op een luchthaven zou verwachten. Zo vonden er deze week opnames plaats voor een nieuwe bioscoopfilm, en was er vorige week al een optreden van zes DJ’s.

British Airways 787 kust de grond

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Op Londen Heathrow is het voorste landingsgestel van een geparkeerde British Airways Boeing 787-8 bezweken. Daardoor heeft het acht jaar oude toestel (met registratie G-ZBJB) schade opgelopen aan onder meer de neus. Er waren geen passagiers aan boord.

Boeing hint op Duitse bestelling voor P-8 Poseidon

17 juni 2021 | Door: 
onze redactie

BERLIJN - Boeing wil de Duitse strijdkrachten verleiden om de P-8 Poseidon, een militaire variant van de populaire Boeing 737, te kiezen als nieuw patrouillevliegtuig. Voorafgaand aan een mogelijke order heeft de Duitse luchtvaartindustrie alvast opdrachten gekregen van de vliegtuigbouwer.

video

Twente Airport eindstation voor Dragonair Airbus A320

16 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Twente Airport ontving woensdagmiddag een exotische bezoeker. Een ruim 22 jaar oude Airbus A320 van Dragonair uit Hongkong landde op de luchthaven, die het eindstation zal worden voor het toestel.

Exodus van Britten uit Portugal na wijziging reisadvies

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

FARO - De afgelopen dagen heeft er een exodus van Britten uit Portugal plaatsgevonden. Zij wilden nog snel naar huis voordat in de nacht van maandag op dinsdag het reisadvies verandert en ze bij terugkeer tien dagen in quarantaine moeten. Dat leidde met name op zondag tot lange rijen op Faro Airport in de Algarve. Ook stegen de prijzen van vliegtickets naar het VK tot vele honderden ponden, ondanks een verdubbeling van het vluchtaanbod.

Geweldige service: tijdens pushback krijgt passagier zijn verloren telefoon terug

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

LONG BEACH - Een passagier van Southwest Airlines verloor zondag zijn of haar telefoon op de luchthaven van Long Beach, Californië. Toen dat ontdekt werd, was het vliegtuig al bezig aan de pushback, maar dankzij uitstekend teamwork van het grondpersoneel en de piloten lukte het toch nog om de telefoon terug te geven. Daar was wel wat acrobatiek voor nodig.

Vlucht Delta Air Lines wijkt uit nadat passagier cockpit bestormt

5 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ALBUQUERQUE - Aan boord van een binnenlandse vlucht van Delta Air Lines ontstond vrijdag paniek nadat een passagier probeerde de cockpit binnen te komen. Bemanningsleden en passagiers slaagden erin de man te overmeesteren, waarop een ongeplande landing werd gemaakt in Albuquerque.

Recent

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen