Heathrow-routes stuwen kwartaalomzet Flybe

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De beslissing om vluchten vanaf Londen Heathrow uit te voeren leggen Flybe geen windeieren. De Britse regionale luchtvaartmaatschappij zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen naar 174 miljoen pond, omgerekend zo’n 195 miljoen euro.

Eerste vliegtuig voor nieuwkomer Sundair

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BERLIJN - Het eerste eigen vliegtuig van de nieuwe vakantievlieger Sundair is in Duitsland aangekomen. De nog Braziliaans geregistreerde Airbus A320 staat op Berlijn-Schönefeld, waar het toestel door Lufthansa Technik wordt voorbereid om in dienst gesteld te worden.

Airbus levert honderdste A350-900 aan China Airlines

26 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Airbus heeft de honderdste A350-900 afgeleverd. Het betreffende exemplaar werd opgehaald door China Airlines, één van de veertien luchtvaartmaatschappijen die op dit moment met de moderne widebody vliegen.

Air France na achttien jaar weer naar Nairobi

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

NAIROBI - Air France hervat na achttien jaar de vluchtuitvoering tussen Parijs en Nairobi. Met ingang van 25 maart 2018 vliegt de maatschappij drie keer per week naar de Keniaanse hoofdstad. Nairobi is de thuisbasis van partnermaatschappij Kenya Airways.

Iran Air tijdelijk met nieuwe Airbus A321 naar Schiphol

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Iran Air zet deze zomer tijdelijk de nieuwe Airbus A321 in op vluchten tussen Teheran en Schiphol. Het type vervangt de grotere A300 en A310 die doorgaans op de route worden ingezet, blijkt uit het vluchtschema van de Iraanse luchtvaartmaatschappij.

South African Airways start lijnvluchten naar Sint Helena

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

JOHANNESBURG - South African Airways start eind dit jaar met lijnvluchten vanuit Johannesburg naar het eiland Sint Helena. Er wordt vier keer per week gevlogen door dochtermaatschappij Airlink, waarbij een tankstop wordt gemaakt op de luchthaven van Windhoek in Namibië.

Zakenreisnieuws.nl, branchenetwerkorganisatie Business Travel & Mobility Club en Luchtvaartnieuws Magazine organiseren, op 11 september 2017 de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Bommeldingen bij Turkish Airlines en Royal Air Maroc

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Zowel Turkish Airlines als Royal Air Maroc kregen dinsdag te maken met een bommelding. Het Turkse toestel moest uitwijken naar Algiers, terwijl de Marokkaanse Boeing tijdelijk aan de grond bleef in Brussel.

United Airlines komt Boeing 747-liefhebbers tegemoet

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines voert deze week een speciale vlucht uit voor iedereen die nog een keer met de Boeing 747-400 wil vliegen voordat het type buiten dienst wordt gesteld. De speciale vlucht UA2704 wordt al op 28 juli uitgevoerd van Chicago O'Hare naar San Francisco International Airport.

Toestel Air India vergeet twee uur lang om landingsgestel in te trekken

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

MUMBAI - Een kostbaar foutje voor Air India. Tijdens een vlucht van Calcutta naar Mumbai vergaten de piloten het landingsgestel na het opstijgen in te trekken. Door de hogere luchtweerstand steeg het brandstofverbruik, waardoor de Airbus A320 een ongeplande tussenlanding moest maken.

China Eastern Airlines ontvangt laatste Boeing 777-300ER

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SHANGHAI - China Eastern Airlines heeft haar twintigste en daarmee voorlopig laatste Boeing 777-300ER in ontvangst genomen. De vliegtuigen werden in 2012 besteld en worden ingezet op drukke verre vluchten.

Foto's: Red Bull Air Race op transport in Boeing 747's

24 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BOEDAPEST - Twee Boeing 747-400 toestellen van de Russische vrachtvervoerder AirBridge Cargo hebben onlangs de vliegtuigen en materialen voor de Red Bull Air race getransporteerd. De toestellen vervoerden de ruim 120 ton lading van Budapest naar Kazan in Rusland.

'Geen massale uittocht Nederlanders op Kos'

24 juli 2017 | Door: 
ANP

RIJSWIJK - Nederlandse vakantiegangers op Kos lijken afgelopen weekend niet massaal te zijn teruggevlogen naar Nederland. Reisorganisaties melden maandag dat slechts een fractie van de Nederlanders op het Griekse eiland door de aardschokken voortijdig huiswaarts ging.

videobeelden

VIDEO: Onverantwoordelijke toerist filmt vliegtuigen met drone

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

TEL AVIV - Drones vormen een groeiend probleem voor de luchtvaart. Dat blijkt uit het aantal incidenten waarbij de onbemande luchtvaartuigen te dicht bij vliegtuigen komen. Een vakantieganger filmde met zijn drone enkele toestellen op slechts enkele meters afstand.

Air France presenteert naam nieuwe dochtermaatschappij: Joon

20 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - De nieuwe dochtermaatschappij van Air France, voorheen bekend als project Boost, heeft officieel een naam: Joon. Vanaf het najaar van 2017 moet het bedrijf vanaf Parijs gaan vliegen op middellange afstanden, in de zomer van volgend jaar gevolgd door verre routes.

Copyright Reismedia BV 2017