Bord als teken van protest tegen besluit KLM-directie

25 april 2017

AMSTELVEEN - Zo'n 60 medewerkers van KLM Finance & Control en vertegenwoordigers van vier van de vijf grondbonden FNV, VHKP, CNV en UNIE hebben financieel directeur Erik Swelheim dinsdag 25 april een bord aangeboden met hierop de namen en dienstjaren van de betrokken medewerkers. De medewerkers en de vakbonden verzetten zich tegen de voorgenomen organisatieverandering bij de afdeling Finance & Control.

Veteraan herkent stem MH17-verdachte

25 april 2017

MOSKOU - Er is mogelijk nieuw bewijs opgedoken voor de betrokkenheid van de Russische ex-officier Sergej Doebinski bij het neerhalen van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne in juli 2014. Dat valt op te maken uit een interview van de krant Novaja Gazeta met Sergej Tioenov. Deze Afghanistanveteraan zegt daarin dat hij de stem van Doebinski, met de roepnaam ’Chmoeri’, herkent in een van de onderschepte telefoongesprekken op de dag van de ramp.

KLM-personeel ontvangt woensdag 73 miljoen euro

25 april 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Het KLM-personeel, dat valt onder de KLM-cao voor cabine, grond en cockpit, kan woensdag 26 april een winstdelingsregeling van 73 miljoen euro tegemoet zien. Het personeel heeft in ruil voor het bonusvooruitzicht de afgelopen jaren afgezien van salarisgroei. Nu KLM in 2016 het jaar met winst heeft afgesloten, deelt het betreffende personeel mee in het resultaat.

Zeven Airbus-toestellen erbij voor WOW Air

25 april 2017 | Door: 
Rohald Nooijens

BELFAST - De IJslandse prijsvechter WOW Air voegt zeven Airbus-toestellen toe aan de vloot. De uitbreiding bestaat uit vier Airbus A330-900neo’s en drie Airbus A321’s. De toestellen moeten halverwege dit jaar worden geleverd. 

Delta Air Lines biedt helikoptertransfers in New York

25 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

NEW YORK - Delta Air Lines biedt passagiers vanaf nu de mogelijkheid om na aankomst op New York JFK of LaGuardia over te stappen in een helikopter, die hen in enkele minuten naar het centrum van Manhattan vliegt. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Blade, dat meerdere helihavens in de stad heeft.

Jet Airways voert aantal binnenlandse vluchten op.

25 april 2017 | Door: 
Rohald Nooijens

MUMBAI - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways breidt haar binnenlandse netwerk uit met 42 nieuwe wekelijkse vluchten. Tevens voert de maatschappij zowel de frequentie als de capaciteit naar bepaalde bestemmingen verder op.

Overig nieuws

Overig nieuws

Politie: United-passagier was ook agressief

25 april 2017

CHICAGO - De passagier die hardhandig uit een overvol vliegtuig van United Airlines werd gesleept, was zelf wel degelijk agressief. Dat blijkt uit het rapport dat de politie van Chicago maandag heeft vrijgegeven. Volgens de politie is er minimaal maar noodzakelijk geweld gebruikt.

Air Malta herstart dienstregeling naar Tunis

25 april 2017 | Door: 
onze redactie

LUQA – Air Malta start vanaf 26 juni weer met vluchten tussen Malta en Djerba-Zarzis International Airport in Tunis. De maatschappij gaat in eerste instantie driemaal per week vliegen met een Airbus A319 tussen beide steden, op maandag, woensdag en vrijdag. Air Malta verzorgt daarnaast ook het vrachtvervoer op de route.

Bologna Airport voorzien van slimme bagage drop-off

25 april 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Bologna Guglielmo Marconi Airport komt met een nieuw handigheidje voor passagiers. Reizigers kunnen nu gebruik maken van de self-service SITA Scan&Fly bagage drop-off. Door deze ontwikkeling duurt het niet langer dan een minuut voor de bagage is ingecheckt.

KLM haalt onderhoudscontract binnen voor Braziliaanse Boeings

25 april 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - AFI KLM E&M, de onderhoudsdivisie van Air France-KLM, heeft een belangrijke opdracht binnengehaald van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL. Het gaat daarbij om onderhoud aan de motoren van de Boeing 737-vloot.

OM vervolgt alsnog taxironselaars Schiphol

24 april 2017

HAARLEM - Tientallen taxironselaars die op Schiphol reizigers hebben misleid met hun diensten, kunnen alsnog worden vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Het OM is van plan hun zaken op te pikken na een uitspraak van de rechtbank in Haarlem vorige week, meldde het maandag.

Austrian nu grootste E195-gebruiker van Europa

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

WENEN - Austrian heeft opnieuw een Embraer 195 toegevoegd aan haar vloot. Het toestel vloog afgelopen weekend haar eerste vlucht in dienst van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij tussen Wenen en Schiphol. 

videobeelden

Spotter filmt snoeiharde landing Boeing 747 op Schiphol

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De harde wind had afgelopen weekend flink vat op het vliegverkeer op Schiphol. Een spotter legde op video vast hoe een Boeing 747-400F van vrachtmaatschappij Silk Way West Airlines daardoor knalhard op de Aalsmeerbaan landde.

'Bemanningslid American Airlines slaat passagier'

22 april 2017 | Door: 
onze redactie

SAN FRANCISCO - In Amerika is ophef ontstaan nadat een passagier op hardhandige wijze te verstaan zou zijn dat ze de buggy voor haar baby niet mee mocht nemen aan boord. Medereizigers bemoeiden zich ermee, waardoor een boze woordenwisseling ontstond.

Copyright Reismedia BV 2017