Winair verbindt Sint Maarten met Aruba en Bonaire

ATR42-600
16 mei 2018 - 15:20 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: ATR

PHILIPSBURG - Winair opent nieuwe vliegroutes vanaf Sint Maarten naar Aruba en Bonaire. De vluchten vinden vanaf 1 juli plaats met een ATR 42, met plaats voor 48 passagiers. Daarmee vliegt Winair op alle ‘Nederlandse’ eilanden in het Caribisch Gebied.

Vanaf thuisbasis Sint Maarten vliegt Winair sinds jaar en dag met Twin Otters vluchten naar de andere Nederlandse Bovenwindse eilanden Sint Eustatius en Saba. Ook Curaçao maakt sinds enige tijd deel uit van het routenetwerk. De toevoeging van de ATR 42 aan de vloot maakt het mogelijk om ook Aruba en Bonaire aan te doen. Winair leaset twee toestellen van dat type van Air Antilles.

Curaçao wordt dankzij de vluchtuitbreiding vanaf 1 juli in totaal zeven keer per week aangevlogen door Winair. Drie keer per week gebeurt dat in combinatie met Aruba en drie keer per week met een tussenstop op Bonaire. Op de route Sint Maarten-Curaçao concurreert Winair met InselAir, dat een dagelijkse vlucht uitvoert.

Volgens Michael Cleaver, CEO van Winair, zijn de nieuwe routes belangrijk voor de werkgelegenheid op Sint Maarten nadat het eiland zwaar werd getroffen door de orkanen Irma en Maria. 
Winair voert verder de vliegfrequentie op de route van Sint Maarten naar Santo Domingo op van vijf naar zeven per week. Naar Port-au-Prince breid Winair het aantal vluchten uit van twee naar drie per week.
 

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Airbus A380
19-01-2019, 15:57
Copyright Reismedia BV 2019