Emirates werft weer personeel na grote ontslaggolf

Emirates cabin crew
25 oktober 2021 - 17:08 | Door: 
onze redactie
| Foto: Emirates

DUBAI - Emirates wil het komende halfjaar in totaal 6.000 medewerkers aannemen. Vorig jaar werden nog meer dan 30.000 mensen, bijna een derde van het personeelsbestand, ontslagen tijdens een grote reorganisatie toen de vraag naar tickets vanwege corona inzakte.

Nu het weer beter gaat heeft Emirates weer mensen nodig. Nadat in september al werd aangekondigd dat er plek was voor 3.500 medewerkers moeten er nu 6.000 piloten, cabinebemanningsleden, grondmedewerkers en technici worden gevonden.

"Onze behoefte aan medewerkers toont het snelle herstel van de economie van Dubai en zal leiden tot kansen en andere positieve ontwikkelingen bij verschillende andere bedrijven, waaronder die in de consumenten-, reis- en toerismesector. We hebben onze activiteiten voorzichtig hersteld in overeenstemming met de heropening van de grenzen en het gemak van reisprotocollen. Met de positieve tekenen in het economisch herstel en de aanhoudende groei van de vraag, hopen we vanaf medio 2022 terug te keren naar waar we waren vóór de pandemie”, aldus bestuursvoorzitter Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Nu de markt aantrekt vliegt Emirates weer met groter materieel naar Europa. Düsseldorf Airport verwelkomde afgelopen weekend voor het eerst sinds anderhalf jaar de Airbus A380, op Schiphol maakt dat type komend weekend haar rentree.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen