SWISS hervat vluchten naar Beiroet en over Iran

SWISS A340-300
29 april 2024 - 18:17 | Door: 
onze redactie
| Foto: SWISS

Twee weken na de Iraanse vergeldingsaanval op Israël heeft SWISS besloten om vanaf woensdag 1 mei weer over Iran te vliegen. De Zwitsers zijn ook van plan om hun lijndienst naar Beiroet in Israëls buurland Libanon te hervatten vanaf zaterdag 4 mei.

“Deze beslissingen werden genomen in het licht van een kalmere situatie in zowel Beiroet als Iran. Na grondige evaluaties is SWISS tot de conclusie gekomen dat er opnieuw veilig gevlogen kan worden in de betrokken regio's”, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.

SWISS en dochtermaatschappij Edelweiss vliegen normaalgesproken alleen over Iran op hun lijndiensten richting Zuidoost-Azië (Singapore, Phuket en Bangkok) en Hongkong.

Moederbedrijf Lufthansa vliegt normaalgesproken ook op Iran zelf (naar hoofdstad Teheran), maar heeft maandag bekendgemaakt dat die vluchten in ieder geval tot 9 mei opgeschort blijven.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen