Romp DC-9 en landingsgestel DC-10 gearriveerd op Schiphol Plaza (foto's)

1 november 2007 - 1:00
SCHIPHOL - Een romp van een DC-9 en het landingsgestel en motorgondel van een DC-10 zijn woensdagavond (31 oktober) afgeleverd op het winkelcentrum Schiphol Plaza. Het bijzondere transport vond plaats tussen Schiphol-Oost en de nieuwe winkel Planes at Plaza, die over twee weken de deuren opent. Met name de in nieuwste KLM-kleuren gespoten DC-9 trok veel bekijks.

Het 9,5 meter lange rompstuk inclusief cockpit moet dé blikvanger worden van de nieuwe shop. Het toestel (ex-TWA) is voorzien van de toepasselijke naam 'City of Schiphol'. De entree van Planes at Plaza wordt bovendien opgesierd door een landingsgestel en een motor van een DC-10.

De nieuwe winkel gaat naast vliegtuigmodellen ook zaken als speelgoed, souvenirs en textiel verkopen. De winkel komt tussen de Vlaamse Frietkraam en de supermarkt.

van hoe de DC-9 romp langs de Burger King en tussen de winkels door naar de nieuwe 'thuisbasis' wordt gemanoeuvreerd.


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen