Aseman Airlines: Bam - Teheran, 3 februari 2006

3 februari 2006
Op vrijdag 3 februari 2006 nam ik vlucht EP598 vanuit Bam in Iran naar de hoofdstad Tehran (schemavertrek 20.45 uur met aankomst 22.30 uur). EP is de afkorting voor Iran Aseman Airlines, een maatschappij die vooral lokale vluchten uitvoert binnen Iran.

De vlucht werd uitgevoerd met een prima ogend Fokker 100 toestel. Ze maken voor de reservatie nog wel gebruik van klassieke papieren tickets, wat stilaan een zeldzaamheid wordt.

De check-in verliep vlotjes, en het instappen gebeurde gewoon te voet vanaf de gloednieuwe kleine terminal. Na stipt op tijd te zijn vertrokken, en na een perfect uitgevoerde vlucht, volgde de landing op Teheran Mehrabad Airport.

Aan boord van het bijna volle vliegtuig kregen we een volledige warme maaltijd, en was de dienstverlening erg goed te noemen. Blijkbaar heeft Iran Aseman Airlines z'n voordien slechte imago toch een flink stuk verbeterd, al hebben vele vluchten naar verluid vaak toch nog te kampen met ernstige vertragingen.

Beoordeling: 8,5

H. Peeters

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020