Thai Orient Airlines: Chiang Mai - Bangkok, 10 november 2004

10 november 2004
Op 10 november 2004 vloog ik met Thai Orient Airlines van Chiang Mai naar Bangkok. Het is wel een airline met kinderziektes. Want toen ik eenmaal een vlucht op internet had geboekt, werden enkele dagen daarna de vluchttijden gewijzigd en dit zonder mij in te lichten. Ik kwam hier per toeval achter.

Op e-mailtjes mijnerzijds wanneer het vliegtuig nu daadwerkelijk vertrekt, werd simpelweg niet gereageerd. Slordig, want ik moest in Bangkok een vlucht naar Kuala Lumper halen, maar gelukkig was mijn slack groot genoeg.

Het inchecken voor vlucht OX 123 op Chiang Mai airport verliep zonder problemen en het personeel was vriendelijk. Eenmaal aan boord van de Boeing 757-200 (HS-OTB) bleek ik gezegend met een plaatsje bij de nooduitgang. Vijftien minuten na schema stegen we op. Tot mijn verbazing kregen we nog een zakje pinda’s en wat drinken naar keuze voor de 55 minuten durende vlucht.

Het is een erg goedkope maatschappij en dacht dan ook dat het een lowcost carrier is. In combinatie met vaste zitplaatsen doet dat vermoeden enigszins verdwijnen. Het verdere verloop van de vlucht verliep comfortabel en het personeel is erg vriendelijk.

Natuurlijk is het wijzigen van vliegtuigtijden zonder vermelding niet acceptabel, maar die kinderziekte weggedifferentieerd geef ik een 9.


R. Visser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020