Qantas: Los Angeles - Sydney, 8 februari 2009 (Airbus A380)

8 februari 2009
Vandaag is het dan zover, vlucht nummer drie van deze vakantie en tevens de langste. Trotse 14:40 uur non-stop service van Los Angeles naar Sydney. En wat deze vlucht nou toch nog een beetje bijzonder maakt, is dat we met een A380 van Qantas zullen vliegen. Al bij de check-in was duidelijk dat dit een volle bak zou zijn. Na veel wachten kregen we dan uiteindelijk onze stoelen, 86F + 86G, helemaal achterin op het maindeck in economy. Kort voor 22:00 uur gaan we aan boord van de QF012.

Door een defect aan de power unit hadden we aan de grond nog geen airconditioning, die ging pas aan nadat de motoren waren gestart, er hing dus een enigszins benauwde lucht in de cabine. Crew was erg vriendelijk en had er schijnbaar ook zin in. Na het welkomstbabbeltje van de captain, waar ons nog een prettige 'A380 experience' werd gewenst vertrokken we met een paar minuten vertraging richting Sydney.

Eenmaal in de lucht kregen we een smakelijk avondmaaltijdje. Drankjes zijn ook alle gratis hier. Kort erna kreeg iedereen een 'Q snack on' zakje, dit is een plastic zakje met chocolaatjes, chips en biscuitjes. Een net iets vind ik. Ook kwam de crew regelmatig met een tablet drankjes voorbij. Tijdens de vlucht had je ook de mogelijkheid om zelf bij de bar iets te snoepen of drinken te halen, hier lagen drankjes, vers fruit en koekjes.

Het inflight entertainment heeft een enorm grote keur aan mogelijkheden, spelletjes, films, cd's en noem het maar op. Ook al was dit een lange vlucht, vervelen hoefde zich niemand!

Voor de landing kwam dan het ontbijt, wat weliswaar standaard was met een keus tussen iets fris met cornflakes of warms met ei, maar goed smaakte. En ook hier was de crew nog steeds volop bezig in een goede bui.

Enige wat toch wel weer jammer was, is dat er vrij weinig beenruimte was en het toch enigszins propperig aanvoelde op de middenstoel.

Al met al, mede door het fantastische IFE en een gemotiveerde crew was het een supervlucht!

Dikke 8!!

S. von Schukkmann

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021