ArkeFly: Amsterdam - Bodrum, 11 augustus 2011

6 september 2011

Op 11 augustus om 01:30 uur kwam ik op Schiphol Airport aan in Amsterdam, mijn vlucht OR701 (Boeing 737-800) zou vertrekken op 05:05 uur naar Bodrum. We konden netjes op tijd inchecken bij de balies en stonden rond half drie alweer achter de douane. Er stond op het bord dat we naar gate D04 moesten voor de vlucht OR701 naar Bodrum.

Eenmaal na de beveiligingscontroles bij de gate is het vliegtuig gereed (het vliegtuig stond er al vanaf middernacht), alle mensen waren ook aanwezig en dus konden we instappen. Ze deden het per rijen waardoor er minder chaos ontstond. Om 04:45 uur vroeg ArkeFly om te vertrekken en even om 04:49 uur waren we vanaf de gate afgeduwd (bijna vijftien minuten te vroeg) en ging het richting de Kaagbaan.

In het vliegtuig had ik Comfort, dat was erg goed te doen. We kregen gratis een muzieksysteem en er kwamen genoeg stewardessen langs met eten (tegen betaling) enzovoort. De vlucht zou oorspronkelijk 3,5 uur duren maar we kregen aan het begin van de vlucht te horen dat we het in drie uur zouden redden. Precies drie uur later dan vertrektijd stonden we op Bodrum Milas Airport (BVJ). Het vliegtuig was vijftig minuten eerder geland dan gepland was.

De terugvlucht vond plaats op 27 augustus. De vlucht van ArkeFly OR758 van Bodrum naar Amsterdam werd uitgevoerd met een Maimi Air-toestel. De vlucht zou vertrekken om 22:10 uur (Turkse tijd), maar door een vlucht van Transavia was deze iets uitgelopen. Bodrum heeft maar één start- en landingsbaan. We werden om 22:15 uur in het busje gezet naar het vliegtuig. Het vliegtuig moest wachten en kon rond 22:25 uur de lucht in. De vlucht zou dit keer 3 uur en 25 minuten duren.

Na een goede vlucht met Comfort (stoelen in ArkeFly-toestel zelf zijn beter) zouden we om 01:00 uur moeten landen op Schiphol. Helaas is dit ons niet gelukt en zijn we zes minuten na landingstijd geland.

Ik heb een erg goede vlucht gehad, vooral op de heenreis. De terugreis was goed, maar een stewardess deed wel een beetje alsof ze teveel was.

Ik geef de vlucht heen een 10 en de vlucht terug een 8.

M. Vaandering

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021