Düsseldorf - Nizhniy Novograd, 11 december 2011

19 december 2011

Zondag 11 december moest ik plotsklaps voor een grote offerte naar Nizhniy Novograd in Rusland. Ik koos er voor om met Aeroflot van Düsseldorf over Moskou naar deze stad te vliegen (veel alternatieven waren er trouwens niet). Ik zou om 1450 uur vliegen met vlucht SU 118 (Airbus A320, stoel 07D). Helaas hadden we een uur vertraging.

Prima vlucht met redelijk wat ruimte. Alle Russen hadden wel veel handbagage bij zich (heel veel Kerstgeschenken). De Russen naast mij waren blijkbaar bang om te vliegen en begonnen de Orthodoxe bijbel te lezen en bij elke pagina een kruisje te slaan.

Mijn doorverbinding vanaf Moskou was met vlucht SU 713 van 23:30 uur (ook een Airbus A320, nu stoel 07C). Halflege kist. In de overvloedig vallende sneeuw een landing gemaakt op Nizhniy Novgorod (nu was die bijbel misschien voor mij  ook wel handig geweest!). Het is een gaaf vliegveldje, met veel oude Russische toestellen. Ook de bus was oud en hing met touwtjes aan elkaar.

Op 13 december vloog ik vroeg in de morgen (06:25 uur) terug met vlucht SU 714 (een A320, stoel 18C) naar Moskou Sheremetyevo. Alles strak op tijd en de eerste Russen om 06:00 uur in de bus van de piepkleine terminal naar het vliegtuig al aan de alcohol! Overigens, Aeroflot schenkt geen alcohol aan boord (wel in de business class / of je kunt kleine flesjes kopen wat gek genoeg weer niemand doet!).

Vanaf Moskou vloog ik met vlucht SU 127 (Airbus A319, stoel 16C) terug naar Düsseldorf. Bomvol vliegtuig, lange hobbelige vlucht met dertig minuten vertraging door de sterke tegenwind. Erg leuk was dat één van de  stewardessen (Natalia) mij (met mijn foutloos uitgesproken naam) persoonlijk kwam bedanken dat ik met Aeroflot vloog! Het genoegen was geheel aan mijn kant, daar ik vanwege mijn KLM-AF kaart ook van de SkyTeam-lounges van Aeroflot gebruik mag maken!

De vluchten krijgen van mij: SU 118 een 7 (vertraging, verder prima), SU 713 een 8, SU 714 een 8 en tot slot de SU 127 een 7 (langzame vlucht, Natalia verdient echter een 10!) De lounges van Aeroflot zijn ook dik in orde (8): gratis internet, volop hapjes en drankjes, TV etc.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021