Malév Hungarian Airlines: Amsterdam - Budapest, 5 februari 2004

5 februari 2004
Op 5 februari checkte ik in voor vlucht KL3207 naar Budapest, uitgevoerd door Malév Hungarian Airlines. Na het gebruiken van een drankje in de KLM lounge met prachtig uitzicht op de E en F pier richting de Fokker 70. In het toestel word ik vriendelijk ontvangen door de bemanning en vind al snel mijn plaats op rij 6.

In tegenstelling tot KLM heeft Malév in de Fokker 70 zowel business als economy service. De stoelen tot en met rij 7 zijn business class. De business class service wordt op deze vlucht echter alleen op de eerste vijf rijen verleend. Het comfort in deze business class stoel is echter overweldigend. Zeer veel beenruimte en ook qua breedte is zitplaats 6a perfect. De veiligheidsinstructies worden naast het Hongaars en Engels via een geluidsband ook in het Nederlands gegeven.

De service aan boord is prima. Er wordt een zeer smakelijke koude maaltijd geserveerd waarbij (non) alcoholische dranken worden aangeboden. Er wordt nog een extra warm broodje gepresenteerd en verschillende keren komt men langs voor eventuele andere drankjes. Vijftien minuten voor de geplande aankomst landt het toestel op de luchthaven van Budapest. Na een snelle behandeling door de douane sta ik tien minuten later buiten op de bus richting het centrum te wachten.

Malév is een prima maatschappij. Indien met een KLM ticket naar Budapest wordt gevlogen mag u hopen op uitvoering door Malév. Veel beter dan de kleffe bolletjes met nauwelijks beleg die 'onze Zwaan' aanbied.

Het cijfer voor deze vlucht: 9

B. Brenninkmeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020