Ryanair: Maastricht - Tenerife, 19 maart 2011

6 januari 2012

Op 19 maart 2011 om 12:00 uur zou onze Ryanair-vlucht FR1512 vanaf Maastricht Aachen Airport naar Tenerife vertrekken voor een weekje zonneschijn en flink uitgaan op deze 'Britse kolonie'. Het werd opnieuw een geweldige ervaring met Ryanair en zeker voor een prijs van 23,50 euro voor een enkele reis van 4,5 uur!

De vlucht vanaf Tenerife landde vijf minuten te laat op Maastricht. Geplande turnaroundtijd voor een Ryanair Boeing 737-800 (EI-ENP) is erg kort (25 minuten), terwijl het tanken vrij lang duurt voor een vlucht van vier uur dertig minuten. Toch werd de turnaround gedaan in dertig minuten, zodat we vijftien minuten na de landing mochten gaan boarden en onze vlucht uiteindelijk slechts tien minuten achter op schema vertrok.

De captain kondigde aan dat de vlucht zo'n vier uur en dertig minuten in beslag zou nemen, zodat we de vertraging zouden inhalen in de lucht. Daarbij gaf hij ons de route door: We vlogen naar het zuiden richting België, Frankrijk in, voorbij de Pyreneeën, richting Spanje en dan in de buurt van Cádiz de Atlantische Oceaan op. Verder langs het Marokkaanse vasteland, over Lanzarote en Fuerteventura naar Tenerife. Na een prachtige bocht tijdens de approach, landden we (vol in de remmen) veilig en vijf minuten voor op schema. Na een korte taxi werd onze Boeing 737-800 aan een slurf gekoppeld op Aeropuerto Tenerife Sur.

Tijdens de vlucht hebben we niets gekocht en hadden dus verder ook niks nodig van de crew. Ryanair bracht ons opnieuw ontzettend goedkoop en op tijd naar plek van bestemming. Dat is ook alles wat je mag verwachten als je zo'n prijs betaald. Daarmee beoordeel ik deze vlucht met een prachtige 9!

J. de Graaf

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021