United Airlines: Chicago - Vancouver, 10 april 2014

9 mei 2014

Na in het begin van de middag op 10 april te zijn aangekomen met de eerdere vlucht uit Amsterdam en downtown Chicago te hebben bezocht, had ik die avond mijn volgende vlucht met United met vluchtnummer 325. Deze vlucht vertrok om iets over half negen.

Het toestel dit keer was een Airbus A319. Omdat ik business vloog kon ik ook nog even een kijkje nemen in de lounge van United op Chicago O'Hare. Deze lounge was ruim van opzet en zag er verzorgd uit. Veel was er echter niet te krijgen. Wat crackers, kaas, nootjes, koffie of water. 

Na een klein halfuur begaf ik mij naar de gate waar het boarden was begonnen en ik zo door kon lopen. Ik had op deze vlucht stoel 2F. De stoelen waren van kunstleer en hadden meer dan voldoende ruimte. Onmiddellijk werd mij gevraagd of ik wat wilde drinken, waar ik dan ook volmondig ja op zei. De stoelen staan hier in een 2 aan 2 opstelling en kennen 8 plaatsen in deze klasse.

Met een vertrek op tijd kozen we even later het luchtruim om aan de vlucht te beginnen van 4 uur en 25 minuten. Ik viel snel in slaap vanwege de lange dag die ik maakte met het vertrek die ochtend uit Amsterdam. Gedurende de vlucht maakte men mij nog wakker voor een late night snack. Heel eerlijk gezegd was dat niet echt de moeite waard. Ik heb daar dan ook maar een paar happen van genomen om vervolgens weer verder te slapen.

Aan inflight entertainment was weinig eer te behalen voor United. Het enige waar je naar kon kijken, was de centrale monitor waar men een film op draaide. Ook deze vlucht kende niet de jongste crew, alhoewel deze wel iets jonger was dan op de intercontinentale vlucht.

Met een vertraging van 5 minuten op schema landden we uiteindelijk keurig zonder problemen in Vancouver. Ik ging uiteindelijk als nr 2 door de douane en had korte tijd later mijn bagage in de hand en liep door naar buiten, de nacht van Vancouver in. Deze vlucht kon ik niet meer geven dan een 6.5.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020