United Airlines: Houston - Amsterdam, 20 februari 2014

16 mei 2014

Op 20 februari, 2014 vloog ik in de economy class met de nachtvlucht UA58 van United Airlines van Houston naar Amsterdam. Vertrek vanaf gate E18 dat zich geheel aan het einde van de pier bevindt. Houston is een bijzonder plezierig en groot opgezet vliegveld. Het beschikt over vele goedkope en dure winkels en restaurants. Om die reden vlieg ik graag via de hub Houston naar Aruba en andere bestemmingen in de USA.

Mijn gate bood veel ruimte voor de passagiers. Dus niet het overbekende instap-probleem dat zich op Schiphol voordoet. Daar worden (ook) de vele (business class) passagiers bij het aan boord gaan van een Airbus A380 of een ander wide-body vliegtuig in een soort schaapskooi opgesloten. Op Schiphol moet men ook vaak lang staan wegens het gebrek aan voldoende zitplaatsen.

Bij United verliep om 14.50 uur het instappen goed georganiseerd en keurig op tijd. Ik kon direct achterin naar stoel 37F lopen en mijn handbagage in de bagagebak deponeren. Daartoe heeft bijgedragen dat het toestel slechts voor een derde was bezet, hetgeen bij United vluchten niet vaak voorkomt. Heerlijk minstens drie stoelen voor elke passagier ter beschikking.

De lange vlucht werd door een nieuwe Boeing 777 uitgevoerd. De uiterst ervaren cabin crew was vanaf onze binnenkomst bijzonder behulpzaam. Dat is toch anders bij KLM, met name Air France en andere Europese luchtvaartmaatschappijen. Helaas heeft de bemanning van die ondernemingen zo vaak meer tijd voor zichzelf dan voor de (first/business class) passagiers. Voor zover men zich al tijdens lange vluchten laat zien, want dan is de dienstverlening vaak echt knudde.

De vriendelijke United staff probeerde op alle manieren de vlucht zo aangenaam mogelijk te maken. Tijdens de vlucht moest de gezagvoerder verscheidene keren omroepen dat grote turbulentie op komst was. In dit seizoen werd Noord-Amerika door ernstige sneeuwstormen geteisterd. Het geschommel was twee maal zo erg dat de cabin crew de cocktail en dinner rondes moest afbreken en gaan zitten. Op dat moment gaf het me een goed gevoel zeer ervaren piloten en cabin crew te hebben.

Gelukkig heeft United een voortreffelijk assortiment aan in-flight entertainment. Ik heb onder andere een prachtige Franse film over het jonge leven van modeontwerpster Coco Chanel kunnen zien. Het is vooral welkom dat je aandacht tijdens turbulente tijden wordt afgeleid, daar het dan van slapen niet veel komt.

Vlak voor de aankomst in Amsterdam werd het prima ontbijt geserveerd. We kwamen op tijd aan en de crew zei ons zeer vriendelijk gedag. “Bye honney” is heerlijk te horen. De betreffende crew vliegt regelmatig van Houston naar AMS. Ook ik, dus ik hoop ze weer te ontmoeten. De bagage werd tijdig aangeleverd. Afgezien van de turbulentie verliep de reis vlekkeloos, vooral dankzij de attente service van het bijzonder professionele United team. Mijn waardering voor de vlucht: 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020