Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde heeft deze week haar aanvraag voor een luchthavenbesluit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ingediend. Eén van de belangrijkste veranderingen die daarin zijn aangevraagd, zijn ruimere openingstijden. De noordelijke luchthaven hoopt zo op meer belangstelling van luchtvaartmaatschappijen.

Schiphol 21 april

Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

Feije Jaski

Nog enkele maanden en dan is het na ruim veertig jaar over en uit voor de Dutch Dakota Association en hun rondvluchten met de PH-PBA. De kosten dreigen in 2025 onverantwoord hoog te worden. Daardoor is stoppen onvermijdelijk geworden, zegt DDA-voorzitter Feije Jaski in een uitgebreid interview met Luchtvaartnieuws.

PH-KBX

De Fokker 70 die lang dienstdeed als Nederlands regeringsvliegtuig onder de registratie PH-KBX, keert na zeven jaar in Australië terug naar Nederland. Het toestel is zaterdagochtend lokale tijd uit Brisbane vertrokken en wordt maandag in Woensdrecht verwacht.

Hoofdkantoor Booking

Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt de prijsvechter.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

KLM: storing opgelost, maar impact nog tot in het weekend merkbaar

19 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

Systemen op Schiphol weer opgestart na grote computerstoring

19 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

De systemen op Schiphol worden weer opgestart, nadat een wereldwijde computerstoring grote impact had op de vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen", zo meldt Schiphol.

Aftellen naar Farnborough: welke orders hebben Airbus en Boeing in petto?

19 juli 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

Nog een paar dagen en dan begint de Farnborough International Airshow. Die wordt om het jaar, afwisselend met de Paris Airshow, gehouden en heeft traditiegetrouw flink wat nieuwe orders voor vliegtuigen in petto. Wat zijn de verwachtingen voor de komende editie?

Overig nieuws

Overig nieuws

Ook Boeing stelt verwachte vliegtuigvraag naar boven bij

20 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

Inchecken op Rotterdam Airport kan weer bij alle maatschappijen

19 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia
Passagiers op Rotterdam The Hague Airport kunnen weer inchecken bij alle luchtvaartmaatschappijen, nadat een wereldwijde computerstoring vrijdagochtend had gezorgd voor problemen op de luchthaven. Het vliegveld verwacht dat de meeste geplande vluchten vertrekken, maar wel vertraagd, laat een woordvoerster weten. Tegelijkertijd sluit ze niet uit dat er nog enkele annuleringen volgen als gevolg van de verstoring van het vliegschema.

NS past vanaf 5 augustus dienstregeling IC Direct naar Schiphol aan vanwege lagere topsnelheid

19 juli 2024 | Door: 
onze redactie

De NS gaat vanaf 5 augustus de dienstregeling aanpassen van de Intercity Direct van en naar Schiphol, nadat vorige week bekend werd dat de topsnelheid op delen van de hogesnelheidslijn verder verlaagd moet worden. In de aangepaste dienstregeling krijgen treinen straks 3 minuten extra om de afstand tussen Rotterdam en Schiphol te overbruggen.

Vrachtdivisies van Air France-KLM en IndiGo gaan uitgebreid samenwerken

19 juli 2024 | Door: 
onze redactie

De vachtdivisies van Air France-KLM en IndiGo gaan samenwerken. De twee bedrijven hebben daarvoor deze week in Delhi een zogeheten interline-overeenkomst getekend, die hun vrachtnetwerken met elkaar verbindt.

KLM roept reizigers op: kom niet naar Schiphol bij annulering of ernstige vertraging

19 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

KLM roept passagiers op niet naar Schiphol te komen als hun vlucht geannuleerd is of ernstige vertraging heeft door de wereldwijde computerstoring. Het vliegverkeer is op dit moment beperkt door de storing.

TUI probeert alle reizigers vandaag te laten vertrekken en checkt ze handmatig in

19 juli 2024 | Door: 
ANP

TUI Nederland laat vakantiegangers op Schiphol handmatig inchecken in verband met de computerstoring, waarvan tal van bedrijven in de wereld momenteel last hebben. Daardoor duurt het inchecken langer, maar volgens een woordvoerster is het streven om alle vakantiegangers vrijdag nog wel weg te laten vliegen.

Topvacatures

Video

In beeld: Boeing start certificeringsvluchten met nieuwe 777-9

15 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Boeing heeft vrijdag eindelijk kunnen starten met de zogeheten certificeringsvluchten van de nieuwe 777-9, de opvolger van de 777-300ER. De vliegtuigbouwer heeft de Type Inspection Authorization ontvangen van luchtvaartautoriteit FAA. Daardoor mogen FAA-medewerkers met dit type (mee)vliegen op testvluchten voor de certificering.

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen