Eindhoven Airport 2022

SCHIPHOL - Eindhoven Airport introduceert een nieuw instrument om het bestemmingennetwerk van de luchthaven nog beter te laten aansluiten op de behoefte van bedrijven en inwoners in de regio. Met New Route Support verstrekt Eindhoven Airport een financiële bijdrage aan airlines die gaan vliegen op bepaalde door Eindhoven Airport geselecteerde bestemmingen. Transavia is de eerste luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van New Route Support voor de nieuwe bestemming Oslo (vanaf februari 2024).

Air France 787-9

NIAMEY - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France. Air France zegt dat het sowieso niet boven Niger vloog.

Waterstofvliegtuig ZeroAvia

ROTTERDAM - De luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) gaat proeven faciliteren op het gebied van waterstof aangedreven luchtvaart. De luchthaven hoopt met een verduurzamingsslag meer draagvlak in de regio te krijgen. Deskundigen zetten overigens vraagtekens bij vliegen op waterstof en geloven meer in SAF en elektrische aandrijving voor kleine vliegtuigen op korte afstanden.

Seafoodbar Schiphol

SCHIPHOL  - Lounge 2 op Schiphol is een nieuw restaurant rijker. De 'Bubbles – Seafood & Winebar' heeft deze week haar deuren geopend voor reizigers die willen genieten van bijzondere gerechten zoals kaviaar, oesters, lobster rolls of Castelnau-champagne.

AMSTELVEEN – KLM-topvrouw Marjan Rintel vindt het onbegrijpelijk dat de Tweede Kamer voor een motie heeft gestemd om transferpassagiers te gaan belasten. “Hiermee stapel je dus belasting op belasting en jaag je passagiers weg naar luchthavens in het buitenland”, schrijft ze in een verklaring.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Delta breidt verder uit in Europa, maar heeft slecht nieuws voor Düsseldorf

22 september 2023 | Door: 
onze redactie

ATLANTA - Delta Air Lines breidt komende zomer verder uit in Europa, maar heeft slecht nieuws voor Düsseldorf Airport: de seizoenslijndienst naar Atlanta keert niet terug. Daardoor verliest de Duitse luchthaven de laatste nog resterende verbinding met de Verenigde Staten.

Kabinet bestudeert aangenomen motie voor taks op overstappers, maar 'is niet bepalend'

22 september 2023 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Het kabinet bestudeert momenteel de aangenomen CDA-motie om overstappers vliegtaks te laten betalen. Daarom kan er over de verdere afhandeling nog niet veel gezegd worden, aldus een woordvoerder van het ministerie van Financiën. Zij benadrukt dat het parlement leidend is.

KLM-piloten leggen maandag het werk één uur stil

22 september 2023 | Door: 
Reismedia/ANP

SCHIPHOL – De piloten van KLM leggen aanstaande maandag, 25 september, het werk voor één uur stil om een betere cao af te dwingen. Dat doen ze tussen elf en twaalf uur 's ochtends, meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) vrijdag. Daardoor zal de vluchtuitvoering geraakt worden, al is de exacte impact nog niet duidelijk.

Overig nieuws

Overig nieuws

Wapenstilstand tussen Ryanair en Belgische piloten

22 september 2023 | Door: 
onze redactie

CHARLEROI - De komende twee maanden zullen de Belgische piloten van Ryanair niet staken. Tegelijk belooft Ryanair de afgelopen cao voorlopig voort te zetten. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de Ryanair-directie en vertegenwoordigers van de piloten in Brussel vrijdag, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

KLM vliegt weer op gebruikelijke route naar Oost-Azië

22 september 2023 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De KLM-vluchten richting Zuid-Korea, Japan en China vliegen sinds donderdag weer de gebruikelijke route over Azerbeidzjan. De luchtvaartmaatschappij besloot dinsdag om uit voorzorg tijdelijk niet meer over Armenië en Azerbeidzjan te vliegen vanwege het oplaaiende geweld in de enclave Nagorno-Karabach, maar inmiddels is er een wapenstilstand.

Hoge Raad: nieuw oordeel nodig in zaak over naheffing KLM-piloten

22 september 2023 | Door: 
ANP/Reismedia

SCHIPHOL  - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

eGates Schiphol ook geopend voor 14- en 15-jarigen

22 september 2023 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – Vanaf donderdag kunnen alle reizigers vanaf 14 jaar oud gebruik maken van de eGates op Schiphol, meldt de marechaussee. De minimumleeftijd van de selfservice paspoortcontrole was voorheen 16 jaar.

Bijzonder telefoongesprek nadat piloot F-35 schietstoel gebruikt: 'Ik weet niet waar het vliegtuig is'

22 september 2023 | Door: 
onze redactie

CHARLESTON – De opmerkelijke verdwijning van een Amerikaanse F-35B Lightning II was afgelopen weekend wereldnieuws. Donderdag is een al even opmerkelijk telefoongesprek naar buiten gekomen waarin te horen is hoe de piloot van het toestel aan een 911-centralist probeert uit te leggen wat er met hem gebeurd is.

In beeld: man mist Ryanair-vlucht en gaat volledig door het lint

21 september 2023 | Door: 
onze redactie

PALMA – Een man is donderdagochtend volledig door het lint gegaan nadat hij zijn Ryanair-vlucht had gemist op de luchthaven van Palma de Mallorca. Hij werd agressief richting het grondpersoneel, gooide met spullen en sneed zichzelf met glas. Hij is uiteindelijk opgepakt.

Topvacatures

Video

Huurlingenleger-leider Prigozjin mogelijk omgekomen bij vliegtuigcrash in Rusland

23 augustus 2023 | Door: 
Reismedia / ANP

MOSKOU - De leider van het omstreden Russische huurlingenleger Wagner, Jevgeni Prigozjin, is mogelijk een van de passagiers van een vliegtuig dat is neergestort tussen Moskou en Sint Petersburg. Hij stond op de passagierslijst, melden Russische media. Beelden op het platform Telegram tonen een vliegtuig dat verticaal neerstort en in brand staat. Het zou gaan om de Embraer Legacy 600 van Prigozjin.

Air India vernieuwt First, Business en Economy en voegt Premium Economy toe

16 augustus 2023 | Door: 
onze redactie

DELHI - Air India krijgt van eigenaar Tata Sons een grote make-over. Eerder werd al een nieuwe huisstijl aangekondigd, maar ook aan boord verandert er het nodige. Zo wordt op verre vluchten straks niet alleen een vernieuwd First, Business en Economy-product aangeboden, maar ook een Premium Economy-klasse.

Vliegtuigen ingezet in Canada om mensen te evacueren door bosbranden

16 augustus 2023 | Door: 
ANP

YELLOWKNIFE - Enkele afgelegen gemeenschappen in het noorden van Canada zijn dinsdag met militaire vliegtuigen geëvacueerd wegens bosbranden die de wegen onbegaanbaar dreigen te maken. De Northwest Territories, een dunbevolkte regio in de poolcirkel, hebben de noodtoestand uitgeroepen.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Je vlucht gaat via Punta Cana naar Bonaire. De terugvlucht gaat rechtstreeks naar Schiphol. Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €88 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Vlieg ik net zoveel als normaal
55% (346 stemmen)
Kies ik voor een luchthaven over de grens
23% (148 stemmen)
Ik weet het nog niet
11% (72 stemmen)
Ga ik dit jaar minder vliegen
9% (57 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 622

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen