GE235

TransAsia-piloten moeten eerst vaardigheidstest afleggen

9 februari 2015 | Door: 
onze redactie

TAIPEI - TransAsia Airways houdt haar ATR-vloot zeker tot dinsdag aan de grond na de crash van vorige week woensdag. De 71 piloten die bij TransAsia op een ATR-toestel vliegen, hebben zaterdag training gevolgd en vaardigheidstesten moeten afleggen, dat melden diverse buitenlandse media. Hierdoor zijn zaterdag minstens 122 binnenlandse vluchten geannuleerd.

Nog drie passagiers vermist na TransAsia-crash Taiwan

8 februari 2015

TAIPEI - Nog drie mensen zijn vermist na de vliegtuigcrash in Taiwan. Sinds het ongeluk vorige week woensdag zijn veertig slachtoffers geborgen. TransAsia heeft na de crash al meer dan 140 vluchten geannuleerd. Ook maandag en dinsdag zullen er geen toestellen van de vliegmaatschappij de lucht in gaan. De piloten moeten een test afleggen om hun vaardigheden te laten zien.

Opnieuw slachtoffers crash Taiwan geborgen

7 februari 2015

TAIPEI - Het dodental van de crash met een ATR 72 van TransAsia Airways in Taiwan is gestegen naar 38. Zaterdag vonden bergingswerkers de lichamen van drie inzittenden van het toestel dat woensdag in een rivier stortte. Ze lagen 100 tot 400 meter van het wrak verwijderd.

ATR-vloot TransAsia en Uni Air aan de grond

5 februari 2015 | Door: 
onze redactie

TAIPEI - De twee Taiwanese luchtvaartmaatschappijen die met ATR-toestellen vliegen, moeten de turboprops aan de grond houden totdat zeker is dat ze veilig zijn. Die maatregel is genomen na de crash van een ATR 72 van TransAsia Airways woensdag. De inspecties richten zich op de motoren en de brandstoftoevoer. Het neegestorte vliegtuig kampte met motoruitval.

TransAsia-vliegtuig crasht in rivier Taiwan

4 februari 2015 | Door: 
onze redactie

TAIPEI - Tenminste 23 personen zijn om het leven gekomen toen een ATR 72-600 van TransAsia Airways met 58 mensen aan boord neerstortte in de Keelung-rivier in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Het toestel heeft een brug geraakt en was nog maar net opgestegen. Verschillende passagiers zouden inmiddels zijn gered en overgebracht naar ziekenhuizen; zo'n dertig inzittenden worden nog vermist. De crash is gefilmd door de dashcam van een toevallig passerende auto. 

Copyright Reismedia BV 2020