SA AirLink: Johannesburg - Gaborone, 17 februari 2014

26 februari 2014

Op 17 en 19 februari 2014 had ik het genoegen weer eens met andere, voor mij nieuwe, maatschappijen te mogen vliegen. Voor de zaak was ik met de KLM naar Johannesburg gevlogen om daar door te vliegen naar de hoofdstad van Botswana Gaborone. Op de heenweg had ik de SA 8450 van 08.15 uur. Deze vlucht werd uitgevoerd door South Africian AirLink met een oude RJ 85. Ik had thuis via internet al stoel 4F (raamplaats) geboekt in de hoop nog iets van het Afrikaanse land te kunnen zien. Dat viel weer knap tegen.

In dit ongelukkig vormgegeven vliegtuig kijk je op de voorste rijen ook nog tegen een van de vier straalmotoren aan. Alleen in de lucht kan je een beetje naar beneden kijken. Het land is op deze betrekkelijk lage hoogte waarop gevlogen wordt wel mooi te zien. De service aan boord was prima. Een klein ontbijtje met een broodje, yoghurt en een muesli reep en een bekertje koffie. De dames van de bemanning waren heel erg jong en klein. Het zitcomfort in de RJ 85 is matig. Er zaten smalle stoelen in doordat er 2 x 3 stoelen inzaten. Ik kan mij van “vroeger” herinneren dat Swiss een 2-3 indeling had. Al met al een prima vlucht die in een klein uur werd uitgevoerd.

Op het vliegveld van Gaborone is niet veel loos. Het is erg nieuw maar de eerste verbouwingen zijn al aan de gang. De immigratie ging super snel en na weer een mooi stempel te hebben gescoord kon ik aan het werk. SA AirLink krijgt van mij een 6,5.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021