Air Berlin: Düsseldorf - Moskou, 22 maart 2011

31 maart 2011

Op dinsdag 22 maart vloog ik met de Air Berlin AB8394 (stoel 2D) van Düsseldorf naar Moskou Domodedovo. De vlucht ging prachtig op tijd weg (10.15 uur). De A320 was goed gevuld. De verzorging van AB blijft ondanks het recent bekend gemaakte verlies van bijna 100 miljoen euro prima (sportmagazine, krant, twee maal drinken en een redelijk goed broodje).

Wij kwamen een half uur voor de door Air Berling geplande aankomsttijd aan. Op het vliegveld was niets meer te zien van de recente aanslag behalve hele strenge controles bij binnenkomst. De afhandeling van de grenspolitie en douane was uitermate efficiënt.

Al met al een 9 voor deze vlucht en afhandeling. Voor de spotters zijn er op Moskou DME vele (voor mij onbekende) Russische maatschappijen te zien.

DME-DUS
De terugvlucht vond plaats op 25 maart. Na de eerste securitycheck bij het binnenkomen van de vertrekhal verliep het inchecken erg chaotisch. Er gaan drie Air Berlin-vluchten vrijwel op dezelfde tijd weg (naar München, Zürich en Düsseldorf). Russen zijn niet de vriendelijkste in een rij, als ze zich al aan die rij houden. Het Rusland uitgaan vergt meer tijd dan er in te komen. De security wordt met de totalbodyscan uitgevoerd.

De vlucht met de bijna volgeboekte A320 vertrok te laat doordat er eerst nog gedeiced moest worden. De vlucht duurde lang door de sterke tegenwind van 220 kilometer per uur. De verzorging was weer prima. Ik zat op stoel 28D met een ongevulde E stoel naast mij (één van de weinige lege stoelen).

Na de landing op Düsseldorf reden wij tot voor de hangar (vrijwel naast de DB Bahnhof) van Air Berlin waarna wij met een bus naar de terminal werden teruggereden. De bagage lag direct bij binnenkomst al op de band!

Cijfer voor deze vlucht: 8

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020