KLM: Amsterdam - Aruba, 14 maart 2011

23 maart 2011

Het was al wat jaartjes geleden dat we met de KLM hebben gevlogen. Maar op 14 maart was het zover: we gingen voor 9 dagen naar het mooie Aruba toe. Bij gate F6 stond 'ons' toestel te wachten, een Boeing 747-400, de Nairobi. De vlucht ging eerst naar Aruba, om vervolgens door te vliegen naar eindbestemming Curaçao.

Vertrektijd van vlucht KL 783 was 09.35 uur. Eenmaal bij de gate aangekomen kregen we het idee dat het vliegtuig helemaal vol zat. Om 08.15 begon de instapprocedure al. Dit houdt in dat iedereen via de bodyscan werd gecontroleerd, en vervolgens moest wachten op het daadwerkelijke instappen.

Om 09.33 ging het vliegtuig richting de startbaan. Helaas weet ik niet vanaf welke baan we zijn opgestegen. De vluchtduur naar Aruba was 9 uur en 25 minuten. Na het opstijgen werd uitleg gegeven over in inflight entertainment systeem. Eindelijk zijn alle KLM toestellen (intercontinentale vluchten) uitgerust met die persoonlijke tv-schermpjes in iedere stoel. Bij de KLM is dit een uitgebreid systeem waarbij muziek kan worden beluisterd, films, en documentaires kunnen worden bekeken, boeken beluisterd, taalcursussen mogelijk zijn, en men spelletjes kan doen.

We zaten bijna achter in het toestel, op de laatste 'drie-zitter', namelijk stoelen 62 B en C. Omdat het toestel toch niet helemaal vol zat, kon je later op de vlucht alsnog plaatsnemen op een 'twee-zitter', om zo wat leuke foto's te maken. De crew was in een vrolijke stemming, en de service was helemaal in orde. Natuurlijk wordt er altijd geklaagd over de maaltijden in het vliegtuig. De enige 'klacht' die ik daarover heb: het was een kleine portie. Maar de smaak en samenstelling van het eten was helemaal okee! Er werd voldoende drank geserveerd, dus men kan niet klagen. Tussen de gebruikelijke twee maaltijden door werden er nog een keer ijsjes uitgedeeld.

De vlucht verliep voorspoedig, en kwam volgens schematijd op tijd aan op Reina Beatrix, Aruba. Het was een fijne vlucht: een vliegtuig voorzien van mooi interieur, smakelijk eten, een goede crew, en geen vertraging. Een fijne KLM vlucht dus!

Daarom een dikke 8 voor deze vlucht.

A. Goedhart

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen