Delta Airlines: New York - Las Vegas, 8 maart 2014

24 maart 2014

Op zaterdag 8 maart doorgevlogen vanaf New York JFK naar Las Vegas met Delta Airlines vlucht DL2323 welke werd uitgevoerd met een eigen B737-800. De aansluiting tussen de twee terminals werd per bus, over het platform afgelegd, en was keurig geregeld met minimaal oponthoud. De vlucht naar Las Vegas zelf zat afgestampt vol en je blijft je elke keer weer verbazen over de enorme grote ‘rollerbags’ die de Amerikanen als ‘handbagage’ meenemen.

De dame bij de gate riep al om dat men zeker twintig passagiers nodig had om zijn of haar rollerbag alsnog vrijwillig in te checken omdat de vlucht vol zat en er niet voldoende plaats zou zijn in de overhead bins. Uiteraard had niemand daar oren naar dus volgde in de cabine weer het gebruikelijke gevecht om plek in de overhead bins en cabin attendants die meermalen omriepen dat iedereen zo snel mogelijk moest gaan zitten en vooral de bagage die te groot was voorin het vliegtuig moest komen inleveren. Enfin, uiteindelijk werd het allemaal dan toch nog opgelost en konden we vertrekken.

Dankzij een gunstige staartwind zouden we toch op tijd in Las Vegas aankomen. De vlucht zelf verliep zonder problemen, alleen was er vrijwel de gehele vlucht sprake van lichte tot matige turbulentie waardoor de tweede drankronde uiteindelijk voortijdig stopgezet moest worden omdat de gezegvoerder het niet veilig achtte en iedereen, inclusief de cabine bemanning, dus in de riemen moest blijven.

Eerder had hij al geprobeerd om de turbulentie te ontlopen door te klimmen van 31.000 voet naar 38.500 voet (hoger kon het toestel niet) maar dat hielp helemaal niets. Zo’n tien minuten later kondigde de gezagvoerder aan dat hij het nu zou gaan proberen lager te gaan vliegen dus daalden we naar 28.000 voet maar ook dat maakte geen enkel verschil, de turbulentie bleef waardoor de vlucht op die hoogte werd afgemaakt.

De verzorging aan boord bestond uit het gebruikelijke (gratis) drankje en het standaard zakje pretzels (ik begrijp overigens nog steeds niet wat die Amerikanen daar nou zo lekker aan vinden. Op de vlucht vanaf Amsterdam kreeg ik bij de KLM tenminste een zakje van die heerlijke gerookte amandelen). Voor alcohol moest betaald worden evenals voor het BOB (Buy On Board) menu.

Ten opzichte van van vorige vlucht met Delta was het menu nu gewijzigd en er zat niets van mijn smaak bij dus heb ik dat verder maar aan mij voorbij laten gaan (had op JFK al wat gegeten). Wat ook opvalt is dat je op vluchten binnen Amerika voor vrijwel alles moet betalen dus ook voor films, TV, WiFi, etc. Van WifI kan ik dat nog wel begrijpen maar voor films vind ik het maar onzinnig. Het cabinepersoneel op deze vlucht was typisch Amerikaans, ouder dan gemiddeld en gemaakt vriendelijk. Ze deden hun best, dat wel maar qua spontaniteit kunnen ze toch niet tippen aan hun KLM collega’s.

Iets voor schematijd geland op McCarran airport in Las Vegas waar de bagage al vrij snel op de band lag (dat gaat in de VS opmerkelijk vaak sneller dan op Schiphol). Snel een taxi gepakt (wat een enorme drukte terwijl het bijna middernacht was) en op naar het hotel. Ik geef Delta Airlines voor deze vlucht een 7.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020