Boeing 737 MAX

Testpiloot Boeing officieel aangeklaagd voor fraude rond 737 MAX

15 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

FORT WORTH - Mark Forkner, voormalig chef vlieger bij Boeing, is formeel aangeklaagd in de VS. Hij wordt ervan verdacht informatie te hebben achtergehouden over het gewraakte MCAS-systeem om de Boeing 737 MAX goedgekeurd te krijgen. Daardoor ontstonden twee dodelijke ongelukken.

Boeing werkt nog aan oplossing elektronicaprobleem 737 MAX

23 april 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Boeing werkt nog aan een oplossing aan het probleem met de elektronica van Boeing 737 MAX-toestellen, dat eerder deze maand de kop opstak. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moeten wereldwijd 106 toestellen aan de grond blijven voor inspecties.

India certificeert Boeing 737 MAX nog niet

15 april 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

NEW DELHI - De Indiase luchtvaartautoriteit, DGCA, kijkt de kat uit de boom wat betreft de hercertificering van de Boeing 737 MAX. De Indiërs willen eerst meer data bestuderen. Onder meer de Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten gaven het geplaagde toestel eerder wel weer een luchtwaardigheidscertificaat.

Flydubai voert weer vluchten uit met Boeing 737 MAX

8 april 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Prijsvechter Flydubai heeft voor het eerst sinds 22 maanden weer een commerciële vlucht uitgevoerd met de Boeing 737 MAX. Na het opheffen van het wereldwijde vliegverbod zet de luchtvaartmaatschappij het type nu weer in op reguliere lijnvluchten.

Xiamen Airlines wil weer vliegen met Boeing 737 MAX

8 april 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

XIAMEN - Er lijkt enig schot te zitten in de luchtwaardigheidsverklaring voor de Boeing 737 MAX in China, nu Xiamen Airlines naar buiten komt met de mededeling dat de toestellen de vereiste ‘ontwerpveranderingen’ ondergaan. Dat meldt de Chinese, Engelstalige staatskrant Global Times.

Ryanair: komende zomer minder 737 MAX'en dan eerder gepland

24 maart 2021 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Ryanair verwacht komende zomer minder Boeing 737 MAX-toestellen in dienst te hebben dan eerder gepland. In plaats van 24 toestellen van dit type zal de maatschappij er tegen die tijd 16 in de vloot hebben, meldde topman Michael O’Leary woensdag volgens Reuters.

'Southwest Airlines blijft Boeing trouw met grote order 737 MAX'

11 maart 2021 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Het lijkt erop dat Southwest Airlines toch niet kiest voor een switch naar Airbus. Bronnen melden aan Reuters dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij dichtbij een order is voor tientallen Boeing 737 MAX 7’s. Daarmee zou Southwest dus trouw blijven aan Boeing.

Nabestaanden eisen aftreden FAA-topman na drama Boeing 737 MAX

11 maart 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WASHINGTON - Nabestaanden van de twee vliegrampen met de Boeing 737 MAX, nu twee jaar geleden, eisen het vertrek van FAA-topman Bruce Dickson. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit speelde, volgens diverse onderzoeken, een negatieve rol bij de goedkeuring van het type.

Boeing 737 MAX vanaf maandag terug in dienst bij Icelandair

6 maart 2021 | Door: 
onze redactie

REYKJAVIK - De Boeing 737 MAX keert met ingang van maandag 8 maart terug in dienst bij Icelandair. Op die dag wordt een toestel van dit type ingezet op een lijndienstvlucht vanaf Keflavik International Airport naar Kopenhagen. De IJslandse luchtvaartmaatschappij heeft zes MAX'en in de vloot.

Ruim honderd Boeing 737 MAX'en terug in dienst; hier vliegt het type weer

6 maart 2021 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Het aantal wereldwijde actieve Boeing 737 MAX-toestellen bedraagt inmiddels meer dan honderd. De wereldwijde vlot stond na twee fatale ongevallen negentien maanden aan de grond, sinds december is de vluchtuitvoering geleidelijk hervat. Luchtvaartnieuws Magazine zet op een rij waar de MAX weer vliegt.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen