MH17

EU-leiders achter vervolging MH17-verdachten

20 juni 2019 | Door: 
ANP

BRUSSEL - De regeringsleiders van alle EU-landen staan achter het besluit om vier verdachten te vervolgen in de zaak van de neergehaalde vlucht MH17. In de conclusies van hun top in Brussel verwelkomen zij het besluit van het internationale Joint Investigation Team (JIT) dat hierover volgend jaar een rechtszaak over begint.

Vier verdachten MH17, proces start in maart

19 juni 2019 | Door: 
ANP

NIEUWEGEIN - Het Openbaar Ministerie gaat vier mensen vervolgen voor het neerhalen van vlucht MH17. Ze worden verdacht van moord. Het proces moet op 9 maart volgend jaar beginnen. De verdachten zijn drie Russen en een Oekraïner. Het zijn rebellenleider Igor Girkin, zijn rechterhand Sergej Doebinski, diens assistent Oleg Poelatov en garnizoenscommandant Leonid Chartsjenko.

Nieuwe informatie over strafproces MH17

19 juni 2019 | Door: 
ANP

DEN HAAG - Het internationale Joint Investigation Team (JIT) presenteert woensdag de nieuwste bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. In het congrescentrum NBC in Nieuwegein worden 's ochtends in beslotenheid eerst de nabestaanden van de omgekomen inzittenden van de vlucht van Malaysia Airlines op de hoogte gesteld.

'JIT maakt namen 4 verdachten MH17 bekend'

18 juni 2019 | Door: 
ANP

KIEV - Het Joint Investigation Team (JIT) dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt, maakt woensdag vier namen bekend van verdachten die mogelijk worden vervolgd. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Olena Zerkal gezegd tegen lokale media.

Nieuwe bevindingen in onderzoek MH17 woensdag gepresenteerd

14 juni 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN HAAG - Het internationale Joint Investigation Team (JIT) presenteert woensdag de nieuwste bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van de MH17. In het congrescentrum NBC in Nieuwegein worden 's ochtends in beslotenheid eerst de nabestaanden van de 298 omgekomen inzittenden op de hoogte gesteld. Daarna volgt een openbare presentatie.

MH17: documenten opgedoken over Buk-transport

8 juni 2019 | Door: 
ANP

MOSKOU - De Russische krant Novaja Gazeta heeft documenten in handen die gaan over het transport van de Buk-raket die in juli 2014 vlucht MH17 heeft neergehaald. Uit de documenten blijkt dat meer dan 170 manschappen van de luchtafweereenheid in het Oekraïense grensgebied waren.

'Trollenfabriek fabriceerde 65.000 tweets over MH17'

13 mei 2019 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Alleen al de eerste twee dagen na het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in juli 2014 zijn minstens 65.000 tweets verstuurd waarin Oekraïne de schuld krijgt. Dat schrijft De Groene Amsterdammer op basis van een eigen analyse.

Kabinet stelt Oekraïne voorlopig niet aansprakelijk voor MH17

2 mei 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG  - Het kabinet sluit stappen tegen Oekraïne in de nasleep van de MH17-ramp nog steeds niet uit. Maar er was en is geen “overtuigend juridisch bewijs'' om het land succesvol aansprakelijk te stellen voor het niet volledig sluiten van zijn luchtruim voor of op 17 juli 2014.

Familie MH17-slachtoffer klaagt banken aan

4 april 2019 | Door: 
ANP

NEW YORK - De nabestaanden van een Amerikaan die omkwam bij de vliegramp met vlucht MH17 in 2014 slepen zes financiële instellingen in de VS voor de rechter die diensten hebben verleend aan de separatisten in het oosten van Oekraïne.

Nieuw rapport vliegen boven conflictgebied

21 februari 2019 | Door: 
ANP

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt donderdag met het aanvullende onderzoek over vliegen boven conflictgebieden, naar aanleiding van de ramp met vlucht MH17 in 2014.

Copyright Reismedia BV 2019