Delta Atlanta

Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

Singapore Airlines Boeing 777-200ER

Tientallen mensen die afgelopen week gewond raakten door zware turbulentie tijdens een vlucht naar Singapore, liggen nog steeds in het ziekenhuis. Het gaat volgens het Samitivej Srinakarin-ziekenhuis in Bangkok om 43 patiënten uit Australië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en de Filipijnen.

Transavia A321neo

Op Schiphol is zaterdagmiddag rond 12.30 uur de vijfde Airbus A321neo van Transavia geland. Het toestel, met registratie PH-YHW, landde op de Polderbaan na een korte vlucht vanuit de Airbus-fabriek in Hamburg. 

Orly

De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

Milieudefensie wil met een grote groep activisten naar de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM in Parijs op 5 juni afreizen. De milieuorganisatie biedt geïnteresseerden daarom een geheel verzorgde reis aan voor slechts 50 euro.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

KLM Flight Academy vervangt in rap tempo de vloot

24 mei 2024 | Door: 
Rob Somsen

De KLM Flight Academy presenteerde vrijdag haar omvangrijke vlootvernieuwing aan het publiek. De vliegschool op Groningen Airport Eelde ligt op koers om dit jaar haar eenmotorige vloot volledig te vervangen door veel stillere en zuinigere Diamond DA40's. Het merendeel van die toestellen is inmiddels geleverd. Ze moeten een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de vliegschool en het verminderen van de overlast voor omwonenden.

Martinair/KLM Cargo in de knel door nachtverbod Boeing 747-400 op Schiphol

24 mei 2024 | Door: 
onze redactie

KLM, waaronder ook Martinair valt, dreigt in de problemen te komen doordat het demissionaire kabinet vanaf volgend jaar de Boeing 747-400 in de nachtelijke uren wil weren op Schiphol. Het bedrijf heeft wel vervangende toestellen besteld, de veel stillere Airbus A350 Freighters, maar die komen pas in de loop van 2026 bij de vloot.

Gemengde reacties op aangepast kabinetsplan voor Schiphol

24 mei 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de aangepaste maatregelen die het demissionaire kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller Schiphol", stelt de luchthaven. Milieuorganisaties en een omwonenden-actiegroep reageren juist teleurgesteld, terwijl luchtvaartmaatschappijen verdeeld reageren. Het kabinet wil dat per 2025 nog minder ’s nachts gevlogen wordt en de luidste toestellen, zoals de 747-400, tijdens die periode weren. In ruil daarvoor wordt de krimp overdag juist wat afgezwakt.

Overig nieuws

Overig nieuws

Nicki Minaj aangehouden op Schiphol vanwege drugsbezit

25 mei 2024 | Door: 
ANP
De Amerikaanse rapartiest Nicki Minaj is zaterdag aangehouden op Schiphol voor drugsbezit en zit kort voor 21.00 uur nog altijd vast in de marechausseekazerne. Volgens een woordvoerder is het onderzoek nog volop gaande. Minaj zou met een privévliegtuig vertrekken naar Manchester. Daar staat deze avond een optreden gepland.

In beeld: Luchthavenmedewerker komt onder neuswiel Airbus A320 Ural Airlines

25 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een grondmedewerker is maandag op de Russische luchthaven Koltsovo in Jekaterinenburg onder het neuswiel van een Airbus A320 van Ural Airlines terechtgekomen. De man raakte zwaargewond aan zijn benen en ligt op de intensive care. 

'Lelystad Airport en Groningen Airport zijn nog opties voor nieuwe F-35-basis'

24 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Lelystad Airport en Groningen Airport Eelde zijn de enige twee burgerluchthavens die nog in beeld zijn voor de komst van F-35-straaljagers. Dat zegt gedeputeerde Yvonne Turenhout van de provincie Drenthe tegen RTV Drenthe naar aanleiding van een gesprek met demissionair staatssecretaris Van der Maat van Defensie.

Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen van personeel

24 mei 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met zorgen over veiligheid. Dat meldt de vliegtuigfabrikant in zijn jaarlijkse veiligheidsrapport.

Singapore Airlines kan claims van "acht cijfers" tegemoetzien na turbulentievlucht

24 mei 2024 | Door: 
ANP

Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij door hevige turbulentie werd getroffen. Vrijdag lagen nog 48 mensen in drie ziekenhuizen in Bangkok.

Air France introduceert nieuwe service, waardoor Economy-reizigers zich voor 400 euro een VIP kunnen voelen

24 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Air France introduceert vanaf 11 juni op thuisbasis Parijs CDG een nieuwe service, genaamd Conciergerie. Reizigers uit alle klassen, ook Economy, kunnen die voor 300 tot 400 euro boeken en worden dan vliegensvlug door de luchthaven geloodst onder persoonlijke begeleiding.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen