'Schuddend' Malaysia Airlines-vliegtuig maakt voorzorgslanding

20 januari 2018 - 16:16 | Door: 
onze redactie
| Foto: Youtube

ALICE SPRINGS – Malaysia Airlines vlucht MH122 moest op 18 januari een voorzorgslanding maken nadat er een technisch mankement werd geconstateerd. Dat heeft de maatschappij  bevestigd. De Airbus A330 was op weg van Sydney naar Kuala Lumpur toen er een knal klonk in de linker motor. Het vliegtuig is vervolgens omgedraaid naar het Australische Alice Springs.

De schrik zat er goed in bij de passagiers. Een van hen, Sanjeev Pandev, vertelde de BBC dat er een harde knal klonk uit een van de motoren, waarna het vliegtuig begon te trillen en te schudden. Volgens hem hadden verschillende reizigers tranen in de ogen en waren er ook enkele angstige cabinemedewerkers.

De luchtvaartmaatschappij heeft inmiddels via Facebook haar excuses aangeboden voor het incident. Topman Izham Ismail stelt dat de crew te allen tijde de controle over de situatie heeft behouden en de juiste beslissing heeft genomen om uit te wijken naar Alice Springs voor technische assistentie.

De passagiers aan boord van het vliegtuig zijn ondergebracht in vier verschillende hotels, waarna zij een dag later weer zijn vertrokken richting Kuala Lumpur.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen