Jazeera Airways wil met narrowbody Londen-Bangkok vliegen

Jazeera A320
22 september 2019 - 12:11 | Door: 
onze redactie
| Foto: Jazeera Airways

LONDEN - Prijsvechter Jazeera Airways wil met een narrowbody vluchten aanbieden tussen Londen Gatwick en Bangkok. De vluchttijd bedraagt 15 uur en een tankstop op thuisbasis Koeweit-Stad is noodzakelijk.

Jazeera heeft de Airbus A321neo LR besteld om de vluchten uit te voeren en overweegt zelfs de XLR-versie aan te schaffen om vluchten uit te voeren naar Hong Kong en Guangzhou, zo weet persbureau Bloomberg.

Bredere markt
"De XLR zou een natuurlijke uitbreiding van de vloot zijn", meldt oprichter Marwan Boodai in een interview met Bloomberg. "Als je naar het oosten gaat, krijg je een veel bredere markt. Je kunt Thailand en Manila en vele andere bestemmingen bereiken en die kunnen we het beste bedienen als low-cost carrier."

Jazeera Chief Executive Officer Rohit Ramachandran is van mening dat de positie van Koeweit, in het noorden van de Golfregio, vluchten naar Europa mogelijk maakt met narrowbody's die onmogelijk zijn vanuit Dubai, Abu Dhabi en Doha. De luchtvaartmaatschappij start op 27 oktober vluchten van Koeweit naar Londen, met retourtarieven vanaf €339,-, terwijl een route naar Dhaka in Bangladesh vanaf december het netwerk verder naar het oosten vormgeeft.

Jazeera zal haar A320neo-vloot van één naar acht toestellen uitbreiden tegen het einde van volgend jaar en streeft naar een verdubbeling van dat aantal tegen 2023.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen